Brazilsko čudo od 55 miliona evra razbija PSG i Monako

Brazilsko čudo od 55 miliona evra razbija PSG i Monako

Brazil je oduvek bio bujno ekonomsko tržište za klubove Lige 1. I PSG, kao i Monako, nameravaju da ovekoveče ovo nasleđe. Pod vođstvom Luisa Kamposa, glavni klub radi iza kulisa na iskopavanju talenata sutrašnjice. Ovako su Lukas Beraldo (bivši Sao Paulo) i Gabrijel Moskardo (Korintijans, koji će se ovog leta pridružiti prestonici) potpisali za PSG za paket od 40 miliona evra u januaru (ne računajući bonuse). Ako su imali druge prilike na stolu, PSG je uspeo da povuče srcima kako bi ih ubedio da se pridruže Francuskoj.

ASM sa svoje strane sada radi pod vođstvom svog brazilskog sportskog direktora Tijaga Skura, koji je prošlog leta stigao iz Red Bul Bragantina, i koji poznaje brazilsko tržište kao malo ko drugi. Iz tog razloga se i njegove ideje sada konvergiraju sa idejama Luisa Kamposa i regrutne jedinice PSG- a. Jer, kako španske novine otkrivaju Sport ovog petka, dva kluba sada preuzimaju novi grumen iz Auriverde: Luis Guilherme.

55 miliona evra

Brazilski U20 internacionalac, Giljerme sada igra za Palmeiras. Laboratorija na otvorenom, koja je već pustila Endrika, regrutovana po visokoj ceni od strane Real Madrida, ali i Mesinhoa, još jedna brazilska senzacija kojoj se udvara širom Evrope. Ali sada, Guilhermeu je da se evropski radari okreću. Neuravnoteženi vinger, sposoban da igra i na levoj i na desnoj strani, 18-godišnji levi bek je u svojoj drugoj sezoni profesionalac.

Ako nije punopravni starter u jedanaestorici Abela Fereire, njegovi kvaliteti ne varaju. Sinoć je to bio ekvadorski klub Independiente del Valle – gde igra Čelsijev budući zvezda Kendri Paez – koji je platio cenu na Kopa Libertadores. Giljerme, koji je došao kao zamena, doneo je pobedu svom timu u 95. minutu veličanstvenim udarcem levom nogom (3-2). Nastup koji je svakako potvrdio želju PSŽ-a i Monaka da ga potpišu. Međutim, da bi se to dogodilo, on će morati da se suoči sa značajnim preprekama kao što su prohibitivna cena njegove klauzule o oslobađanju (55 miliona evra), kao i pozicija predsednice Palmeirasa Lejle Pereire, koja je nefleksibilna u pregovorima.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.