Napoli će pronaći naslednika Viktora Ozimhena u Ligi 1

Napoli će pronaći naslednika Viktora Ozimhena u Ligi 1

Veliki evropski klubovi svi traže redak biser na poziciji broj devet. Mora se reći da poslednjih godina, više nego obično, iskusni napadači sposobni da gigante Evrope pogute na viši nivo. I zato moraš da imaš ideje da pronađeš redak biser. Pre dve sezone, Napoli je imao talenat kada su krenuli na Viktora Ozihena iz LOSC-a. Dok nigerijskom napadaču nije bio stran bataljon i izlazio je iz odlične sezone sa 18 golova na 36 utakmica, takođe nije smatran najvećim talentom na svojoj poziciji.

Međutim, njegov dolazak u Italiju odmah je bio jednoglasan i nije mu dugo trebalo da ostavi trag u klubu. Posle dve sjajne sezone, 25-godišnji napadač je ušao u istoriju tako što je bio izuzetan u godini titule Serije A. Autor 31 gola na 39 utakmica te sezone, blefirala je sve i potvrdila njegov status Zvezde. Mnogi su mu se udvarali, konačno je produžio ugovor ali sada je njegov odlazak sve bliži i bliži. Njen predsednik Aurelio Di Laurentiis već je pohlepan i već traži više od 120 miliona evra. Dovoljno da se dopuni kasa kluba i pre svega da se nađe zamena za sledeću sezonu.

Budžet od 50 miliona

Jer, glavni prioritet Napolija u prozoru transfera je da pronađe svog budućeg napadača. Prema informacijama iz Sport, proučavano je nekoliko profila, posebno u Španiji gde je Artem Dovbyk iz Đirone konkretan trag. Ukrajinski napadač je ove sezone postigao 18 golova u La Ligi i na vrhu je liste strelaca. Prema pisanju katalonskih medija, Napoli će imati budžet od oko 50 miliona za svog sledećeg napadača. I to je dobra stvar, jer ako želimo da verujemo informacijama iz Gazzetta Dello Sport, na strani Lige 1 italijanski lideri gledaju ozbiljno. De Laurentiis je veoma zadovoljan sa dva profila.

Prema pisanju lista sa ružičastim novinama, prvi je niko drugi do Džonatan Dejvid. Kao i Kod Ozihena, Napoli želi da izvuče iz LOSC-a i čini se rešenim da potpiše kanadskog internacionalca. U ovom slučaju, Lil traži 50 miliona evra. Visoka suma za De Laurentiisa koji želi da spusti cenu. Međutim, pregovori su dobro napredovali sa igračem kao petogodišnjim ugovorom i već ga čeka plata od tri miliona godišnje. Istovremeno, proučava se još jedan profil i on je takođe nigerijski internacionalac. On je Terem Mofi. Napadač OGC Nice ima zanimljivu prvu sezonu sa 11 golova na 26 utakmica Lige 1 i jasno je da je na policama Partenopeija, koji veruju da bi mogao da doživi isti razvoj događaja kao Viktor Ozihen. A Nici, koji ga je kupio za nešto više od 20 miliona pre godinu dana, neće smetati da se rastane sa njim ako veliki ček već stigne na sto.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.