AS Roma: Danijele De Rosi besan

AS Roma: Danijele De Rosi besan

Roma je ovu pobedu otišla na meč 32. kola Serije A. La Luv je zacementirao gol Kristantea u poslednjem minutu vremena povrede za pobedu od 2:1 na Udineseu, u utakmici koja je u velikoj meri osporavana pre nego što je zaustavljena posle bolesti Evana Ndicke. Glavni klub je i dalje 5. i drži distancu od najbližeg goniča Atalante, koji će se praktično kvalifikovati za Ligu šampiona sledeće sezone. Uprkos ovom nastupu, Danijele De Rosi se mučio da sakrije bes posle meča. Trener, koji je bio uspešan od dolaska na klupu, ogradio se od kalendara. Dok njegov tim narednog četvrtka treba da igra polufinale Lige Evropa protiv Bajera, italijanska liga je odbila da iznese ligašku utakmicu zakazanu protiv Napolija.

„Imamo teške utakmice i osetili smo da imamo dužnost i pravo da tražimo pomoć za utakmicu protiv Leverkuzena. I bili smo odbijeni, što nas je prilično iznerviralo. Igraćemo protiv nepobeđenog šampiona Bundeslige sa jednim slobodan dan manje. Mislim da je jedinstven presedan u Italiji da se timu ne pomaže u tom smislu“.lamentira nad bivšim igračem sredine terena. „Možda je probudilo nešto u nama, a karma se ponekad vrati sa sočnim poklonima.“ U Francuskoj, na primer, LFP nije oklevao da modifikuje kalendar kako bi omogućio timovima koji su još uvek kvalifikovani u Evropi da imaju veću marginu odmora.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.