AC Milan: Zlatan Ibrahimović želi da stavi Marka van Bommela na klupu

AC Milan: Zlatan Ibrahimović želi da stavi Marka van Bommela na klupu

Dan posle poraza AC Milana u derbiju dela Madonnina protiv milaneških rivala Intera (1-2), vreme je za razmišljanje na strani Rossonera, pošto igrači Stefana Piolija više nemaju nikakvo takmičenje da igraju u sezoni koja je već uveravana da će biti bela i oslobođena bilo kakvog trofeja: eliminacije u grupnoj fazi Lige šampiona, eliminaciju u četvrtfinalu Lige Evropa protiv AS Rome, eliminaciju u Kopa protiv Atalante i traumatizovane drugoplasirane ekipe novog italijanskog šampiona, Intera iz Milana. Nekoliko minuta posle krunisanja Nerazurija, Stefano Pioli, na mestu izbacivanja i naširoko kritikovan, zamoljen je da odgovori na pitanja o svojoj budućnosti na čelu kluba iz Milana, pošto mu ugovor ističe u junu 2025. godine: „Da li je ciklus završen? Ne znam. Dobro mi ide, dobro radim, tim ima prostora za napredak. Živim u Milanu i to sam mogla da vidim pre 14 meseci, Simone Inzaghi je skoro vredelo baciti prema nekim ljudima i onda pogledajte šta je sledeće uradio, uradićemo rezultate krajem godine.“Rekao. Ali iza ove komunikacije, budućnost italijanskog taktičara je napisana daleko, daleko od Lombardije.

Već nekoliko meseci Stefana Piolija ispituju tifozi i milanski novinari. Da je uspeo malo da preoblikuje svoj tim, poslednje dve nedelje su izgleda obeležile određeni razvod na kraju sezone. Prema izveštajima italijanske štampe, uprava AC Milana će se rastati sa svojim trenerom. Od tada je pomenuto nekoliko profila: od Tijaga Mote do Antonija Kontea, Ksavija, Unai Emerija, Sergija Konseičaoa, Roberta De Zerbija, Julena Lopetegija i Rafaelea Paladina. Međutim, jedno ime se nedavno probijalo na listu i to bi mogao da bude glavni prioritet. I zaista, prema našim izvorima, Mark van Bommel interno postiže dosta poena, unutar uprave Milana, do te mere da ga neki misleći čelnici smatraju novom prioritetnom metom, ili čak očiglednim favoritom da nasledi Stefana Piolija. Mada je još uvek rano govoriti o naprednim pregovorima, prvi koraci preduzeti su poslednjih dana.

Zlatan gura interno!

Na čelu Rojal Antverpena u Belgiji od maja 2022. godine, Mark van Bommel (47) je deo ovog novog talasa mladih trenera koji se dižu u Evropi. Pošto je igrao za PSV Ajndhoven, gde je imao solidne rezultate, a potom i VfL Volfsburg, bivši vezni igrač je imao neverovatan nalet u Antverpenu. I zaista, vodio je belgijski klub do strašnog drhtanja šampionata, Kupa i Super kupa prošle sezone. Prema ugovoru do juna 2025. godine, njegov ciklus u Rojal Antverpenu izgleda živi svoje poslednje mesece, pošto je tim iz Antverpena sada rangiran na anegdotalnoj 5. poziciji (od šest mesta) u plej-ofu Jupiler lige. Uprkos ovim inferiornim rezultatima, Mark van Bommel je zapao za oko upravi Milana i posebno sportskom savetniku Zlatanu Ibrahimoviću. Zaista, prema našoj indiskreciji, švedski gigant je taj koji se interno zalaže da instalira trenera kojeg poznaje i sa kojima je blisko sarađivao dok su njih dvojica još bili aktivni. Sa sve većom ulogom donošenja odluka sa američkim vlasnikom Džerijem Kardinaleom, Zlatan Ibrahimović se nada da će njegov zahtev biti ispoštovan. Inicijalni neformalni kontakti su se odigrali izmeрu Holanđanina i Љveрana. Aktuelni trener Antverpena bi čak bio sklon da prihvati dvogodišnji ugovor kako bi preuzeo projekat tranzicije u Milanu.

Ipak, situacija neće biti laka s obzirom na to da profil Marka van Bommela još uvek nije jednoglasan i Džeri Kardinale želi da ne iskoristi svoje vreme i izabere taktičara koji će naterati sve da se slože. Prema našim izvorima, narednih dana biće održan veliki sastanak sa celim rukovodstvom Milana naime Džefrijem Monkadom (tehnički direktor), Đorđom Furlanijem (generalni direktor) i Zlatanom Ibrahimovićem (sportski savetnik) zajedno sa Džerijem Kardinaleom sa ciljem da se konačna lista kandidata svede na tri profila do kraja sledeće nedelje. U međuvremenu, bivši napadač Pari Sen Žermena nastaviće svoju propagandu raznim članovima uprave, i dalje ubeđen da bi sistem Marka van Bommela 4-3-3 bio najbolje rešenje za zalečenje svih Rosonerijevih rana. U svakom slučaju, stvari se pomeraju iza kulisa i Džeri Kardinale, koji će imati poslednju reč po tom pitanju, neće moći to da uradi.On nema mišljenje i želi trenera koji je totalno uključen u sportski projekat, posebno u prozoru letnjeg transfera. Bliskost i srdačni odnosi između Van Bommela i Ibrahimovića mogu da igraju ulogu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.