Olivier Giroud i Los Angeles FC postigli pun dogovor

Olivier Giroud i Los Angeles FC postigli pun dogovor

Olivije Žiru je 2024. godine na prekretnici u karijeri. U reprezentaciji Francuske 37-godišnji napadač će proživeti svoj poslednji Evro i svakako svoje poslednje takmičenje u dresu pečatiranom petla. On se nada da će završiti na visokom nivou i podići trofej u Nemačkoj. Na klupskom nivou, rodom iz Čemberija takođe živi svoje poslednje mesece u AC Milanu. Klub koji je uspeo da osvoji, pošto je nastupao u Francuskoj i Engleskoj. Čak je uspeo da postoji i kohabituje sa Zlatanom Ibrahimovićem, što nisu svi napadači uspeli da ostvare.

Posle dobre prve sezone (14 golova, 3 asistencije), osvojio je Skudeto 2022. godine. On je prošle sezone potvrdio sa 18 golova i 7 asistencija na 47 nastupa u svim takmičenjima, uključujući 38 kao starter. Veteran je pokazao da mu je ostalo još mnogo toga u njemu, on koji je bio dragocen. Bivši igrač Arsenala i Čelsija je ove sezone još 15 puta pronašao mrežu, dok je na 42 nastupa obezbedio 9 asistencija. Nastupi zbog kojih su se skoro svi složili.

Novi početak kao porodica

Lombardovi su doveli u pitanje njegovu budućnost i moguće produženje njegovog ugovora. Slobodan agent sledećeg juna, Žiru će konačno nastaviti na drugom mestu. Kao što je otkriveno RMC Sport a potvrdili smo, napadač rođen 1986. godine pridružiće se Los Anđeles FC-u kada se završi Euro 2024. Potpisao je najmanje za sezone 2024. i 2025. godine. Međutim, on ima opciju da produži ugovor sa franšizom „Major League Soccer“ na još godinu dana. Tamo će se ponovo sastati sa svojim prijateljem i bivšim saigračem u Les Bleusu, Hugom Ljorisom.

Francuski golman se pridružio Kaliforniji tokom poslednjeg prozora zimskog transfera. Sada će ga podržati Žiru, koji će otkriti novu ligu posle igranja u Ligi 1, Premijer ligi i Seriji A. On će takođe otkriti novi fudbal i novu kulturu. Ovo je veoma važno za njegovu porodicu, posebno za njegovu ženu i decu. Sa skoro 38 godina svetski šampion iz 2018. će proživeti svoj američki san!

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.