AC Milan: Užasna stativa Stefana Piolija protiv Intera

AC Milan: Užasna stativa Stefana Piolija protiv Intera

Zvanično je: Inter Iz Milana su ovog ponedeljka uveče krunisani šampioni Italije zahvaljujući pobedi protiv arh-neprijatelja AC Milana (1-2), na terenu San Sira, 33. dana Serije A. Utakmica u kojoj dominiraju igrači Simone Inzaghi golovima Frančeska Acerbija i Markusa Turama. Poraz Rossonera obeležio je šesti uzastopni poraz AC Milana protiv Nerazurija, ali nije sve bilo u strašnom ostvarenju.

I zaista, ovim porazom italijanski trener Stefano Pioli postao je taktičar koji je izgubio najviše derbija dela Madonina u celoj istoriji AC Milana sa rekordnim brojem od deset poraza. On je takođe prvi trener Rossonera koji je izgubio šest uzastopnih milanskih derbija. Sa više nego ikada na mestu izbacivanja, Pioli je verovatno doživeo svoj poslednji derbi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.