Serie A: pobednik u Rimu, Bolonja Tijaga Mote se približava C1

Serie A: pobednik u Rimu, Bolonja Tijaga Mote se približava C1

Nastavak 33. kola Serije A ovog ponedeljka uveče. AS Roma je ugostila Bolonja na Stadio Olimpiku. Ovaj meč je bio prilika za posetioce da započnu ubrzanje u trci za Evropu, dok se ljudi Tijaga Mote nadaju da će staviti u džep kartu za Ligu šampiona. Sličan gol za trupe Danijelea De Rosija. Prvo poluvreme je bilo prilično podeljeno između dva italijanska tima prilično visokim tempom i nekoliko šansi na obe strane. Plima se okrenula ka Rossoblu sa otvaračem Oussama El Azzouzija (14′) pre nego što je Džošua Zirkze udvostručio prednost pred pauzu (45′).

U drugom poluvremenu još uvek je besnela bitka sa smanjenjem rezultata iranskog napadača Sardara Azmouna (56′). Međutim, Bolonja nije zadrhtao i preuzeo je vođstvo zahvaljujući golu Aleksisa Saelemaekersa (65′) da bi se zaključao u pobedu posetilaca (1-3). Na ovacijama, Bolonja je uzela dragocene bodove u italijanskoj ligi i konsolidovala svoje 4. mesto, dok je Roma i dalje u dobroj poziciji u Seriji A sa svojom 5. pozicijom. Rosobl će sledećeg vikenda ugostiti Udinese Fabija Kanavara, dok će Đolorosi otputovati u Napoli na ključni meč, na italijanski meč 34.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.