AC Milan – Inter: vrhunska zajednička inicijativa milanese ultrasa

AC Milan - Inter: vrhunska zajednička inicijativa milanese ultrasa

To je jedan od istorijskih plakata u italijanskom fudbalu. AC Milan i Inter sastaće se u ponedeljak uveče na stadionu „San Siro“ na utakmici 33. kola Serije A. Derbi dela Madonnina sa velikim ulogom s obzirom na to da bi u slučaju pobede Nerazuri zvanično bili krunisani šampionima Italije po dvadeseti put u svojoj istoriji. Ako rivalstvo besni, danas popodne je u Milanu sprovedena velika zajednička inicijativa.

I zaista, ultrasi AC Milana i Intera iz Milana ostavili su svoje fudbalske prepirke po strani kako bi organizovali veliku kolekciju hrane i osnovnih potrepština sa ciljem da pomognu beskućnicima grada Milana. Odlična akcija koju je organizovalo dobrovoljno udruženje „Gradski anđeli“, koje je 1994. godine u Milanu osnovao Mario Furlan, a koja pomaže beskućnicima i bori se protiv kriminala. Slike koje je zadovoljstvo videti.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.