Serie A: Udinese se zahvaljuje Gabriele Cioffi, Fabio Cannavaro ga zamenjuje

Serie A: Udinese se zahvaljuje Gabriele Cioffi, Fabio Cannavaro ga zamenjuje

Ova ostavka mu je visila na licu. Pošto je pobedio u samo četiri ligaške utakmice od dolaska krajem oktobra, Gabrijel Čiofi je bio na vrućoj stolici sa Udineseom. A u ponedeljak je pala sekira: 48-godišnjeg trenera je smenila uprava sadašnjeg sedamnaestog u Seriji A. Klub iz Friulija je na nivou na bodovima sa Frosinoneom, prvim u zoni relegacije, a izgubio je ovog petka protiv Helas Verone (0-1).

Da bi ga nasledio, klub je izabrao Fabija Kanavara. Bivši odbrambeni igrač, koji je 2006. osvojio Balon d’Or, nije bio trener od kraja svoje avanture sa Beneventom 2023. godine. Dolazak na klupu Udinesea koji je zvanično objavljen u ponedeljak. Na drugoj strani Alpa tvrdi se da će bivši trener FK Guangdžou već biti na klupi Udinesea kako bi u četvrtak završio meč protiv Rome Danijelea de Rosija. Kao podsetnik, utakmica protiv Đilorosija prekinuta je posle bolesti Evana Ndicke.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.