Serie A: Atalanta dominira Moncom u dobroj igri

Serie A: Atalanta dominira Moncom u dobroj igri

Nastavak 33. kola Serije A ove nedelje uveče. Klub iz Monce ugostio je Atalantu na stadionu „Brajanteo“. Ovaj meč je bio prilika za posetioce da započnu ubrzanje u trci za Evropu, dok se ljudi Đan Pjera Gasperinija nadaju da će staviti u džep kartu za C3 ili C4, koji su još uvek u sporu u Kopa Italia i Ligi Evropa. Prvo poluvreme je bilo prilično podeljeno između dva italijanska tima prilično visokim tempom i nekoliko šansi na obe strane. La Dea je otvorio pogodak u jeku Šarla De Ketelaerea, neposredno pre pauze (44′).

U drugom poluvremenu je bitka i dalje besnela sve dok El Bilal Ture nije udvostručio prednost (72′). Pošto je pokazao dobre stvari tokom utakmice, Danijel Maldini je smanjio rezultat da bi spasao čast (89′) kako bi sačuvao čast pred svojim tifosijem uprkos porazu (1-2). Atalanta je na ovacijama uzela dragocene bodove u italijanskom šampionatu i konsolidovala svoje 6. mesto, dok je Monca i dalje u mekom podzemljanju Serije A sa svojom 11. pozicijom. La Dea će sledećeg vikenda ugostiti Empolija, dok će Brajanoli otputovati u Leće na ključni meč, na italijanski meč 34.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.