Serie A: Christian Kouamé i Jonathan Ikoné spasili Fiorentinu u Salernu

Serie A: Christian Kouamé i Jonathan Ikoné spasili Fiorentinu u Salernu

Nastavak 33. kola Serije A ovog nedeljnog popodneva. Klub salernitana ugostio je Fiorentinu na Stadionu Areči. Ovaj meč je bio prilika za posetioce da započnu ubrzanje u trci za Evropu, dok se vinćenco Italijano nada da će staviti u džep kartu za C3 ili C4. Prvo poluvreme je bilo prilično podeljeno između dva italijanska tima, iako je tempo bio prilično nizak uprkos nekoliko prilika na strani „Viole“, a da nije bio veoma opasan. Nije bilo mnogo bolje u drugom poluvremenu ali je Kristijan Kuame spasao Toskane postigavši prvi gol na meču, pre nego što je Džonatan Ikone udvostručio prednost (90’+5) da bi zapečatio pobedu (0-2).

Na stajalište, Fiorentina, koja i dalje ima utakmicu u rukama, uzima vredne bodove u italijanskoj ligi i kreće se do 9. mesta, dok Salernitana ostaje u crvenoj zoni Serije A sa svojom 20. i poslednjom pozicijom. Senka Serije B nastavlja da visi nad klubom iz Kampanije. Granata će sledećeg vikenda otputovati u predgrađe Rima gde će preuzeti promovisani Frosinone, dok će „Viola“ ugostiti Sasuola u ključnom meču, na italijanski meč 34.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.