Serie A: Napoli ponovo pao na Empoli

Serie A: Napoli ponovo pao na Empoli

Sa petim kvalifikacionim mestom za Ligu šampiona na nišanu, Napoli je u subotu otputovao u Empoli na meč 33. kola Serije A. Ako su se Napolitanaca nadali da će nastaviti marš napred u ligi, ponovo su poraženi (1-0). Prehladio ga je Alberto Ceri (4′), koji je postigao svoj prvi gol u sezoni, aktuelni italijanski šampion nikada nije uspeo da reaguje i dominacija igrača Frančeska Kalzone pokazala se sterilnom.

Nedostatak ofanzivnog ovog popodneva, saigrači Viktora Ozimhena uspeli su da izjednače samo jedan šut na metu protiv jedne od najgorih odbrana u italijanskoj ligi. Empoli je čak mogao da udvostruči prednost nikolom Kambijagijem, čiji je šut pogodio postavu Aleksa Mereta. Ovim desetim porazom u sezoni, Napoli je još jednom ostao bez vrednih bodova za Evropu. Drugom uzastopnom pobedom kod kuće, Empoli je napravio odličnu operaciju za opstanak. Toskanci su privremeno četiri boda ispred Frosinonea, koji su prvi u zoni relegacije. Međutim, ostali su bez francuskog napadača M’Beja Nijanga zbog povrede u 20. minutu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.