Enzo Le Fée potpisuje za AS Roma

Sporazum AS Roma i Enca Le Fée

Kratka sezona i onda je nestala. Enco Le Fée već napušta Stade Rennais gde je odigrao samo 35 utakmica u svim takmičenjima (5 asistencija). Regrutovan prošlog leta od Lorijena u zamenu za ček na 20 miliona evra, 24-godišnji vezni igrač je ovog puta predmet transfera koji se procenjuje na 23 miliona evra za pridruživanje Seriji A. Breton je upravo potpisao za AS Romu tokom ovog letnjeg transfer prozora. Potpisao je na 5 godina. Vesti su upravo objavljene.

«AS Roma sa zadovoljstvom dočekuje Enco Le Fée. Francuski fudbaler rođen 2000. godine, koji će ojačati vezni red, poreklom je iz Rena i odrastao je u Lorijenu, gde je pozvan u reprezentacije mlađe od 20, 21 i 23 godine. Uprkos mladim godinama, zahvaljujući svojoj viziji igre, dinamizmu i veštini prikazanoj na set komadima, Enco Le Fée se etablirao kao jedan od najinteresantnijih igrača na evropskoj fudbalskoj sceni, akumulirajući više od 130 nastupa u Ligi 1„, otkriva saopštenje italijanskog kluba. „Vila“ postaje prvo zvanično potpisivanje leta za Romu, koja je takođe produžila ugovor svom treneru Danijeleu De Rosiju.

Vila i Ghisolfi se dobro poznaju

Igrač nije bio predodređen na početku. Stade Rennais je računao na njega za narednu sezonu, svestan da još uvek nije dostigao svoj puni potencijal. Kako smo objasnili, transfer tržište, a posebno ponude drugih klubova, promenilo je igru. Ipak je bilo neophodno dogovoriti se oko naknade koja će biti isplaćena. Pod vođstvom svog novog sportskog direktora, Francuza Florenta Gisolfija, Žalorosi su konačno dobili ono što su želeli posle nekoliko pokušaja.

Njih dvojica se veoma dobro poznaju pošto je Gisolfi bio asistent Mikaela Landreaua kada je ovaj drugi bio trener FK Lorient (2017-2019). U tom periodu Le Fée se prvi put profesionalno pojavio. Merlusi su tada bili u Ligi 2. Od tada je odrastao i samo što nije napravio korak napred u jednom od najboljih klubova u Seriji A. Konkurencija će biti mnogo teža nego u Renu uz prisustvo Bovea, Aouara i kapitena, Lorenca Pelegrinija.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.