Prozor za transfer AC Milana: Paulo Fonseka već vrši pritisak na Zlatana Ibrahimovića

Lil: Paulo Fonseka hladi sve za svoju budućnost

Nakon što je odbio da nastavi avanturu u Lilu i uprkos nekoliko zahteva olimpijca de Marseja, Paulo Fonseka je izabrao AC Milan. Portugalskog trenera je u ponedeljak na čelo Rossonera uvodio Zlatan Ibrahimović i već je bio jasan u pogledu svog stila igre: „Mislim da Milan mora da ima napadački fudbal i da bismo pobedili moramo da budemo dominantna ekipa. Želim da izgradim napadački i responsive tim, koji ne dozvoljava drugim timovima da razmišljaju. Želimo da pobedimo, ali kvalitetno“.

Međutim, za to je Paulu Fonseki potreban novi napadač, posebno posle odlaska Olivijea Žirua i lošeg učinka Luke Jovića. Dolazak novog imena je prioritet za bivšeg igrača Lila: „Znamo da nam je potreban napadač, radimo sa klubom da dovedemo igrača sa pravim karakteristikama u Milan. Ako želimo da igramo u poslednjih 30 metara, moramo da imamo jakog igrača“.uveravao je. Pre nego što mu je Ibrahimović odgovorio da zakopa trag Džošue Zirkzea: „Zirkzee, to se neće desiti, to je prošlost. Imamo igrača na umu koji želimo. Imamo jasan cilj na tržištu“.

Fonseka želi da zadrži Leãoa i Hernandeza po cenu

„Želimo da izgradimo agresivniji tim, koji brani dalje od svog cilja. Imamo dobre odbrambene igrače, mislim da to nije problem individualnosti. Prioritet je, za sada, napadač“dodao je Fonseka. Još jedan važan predmet prozora transfera je budućnost Rafaela Lea, koji se dovodio u vezu sa Pari Sen Žermenom, ali koga Fonseka želi da zadrži: „On je važan i odlučan igrač. Očekujem motivisanog igrača, spremnog da igra za reprezentaciju. Mlad je, ima priliku da uči svaki dan i želim da radim na tome da ga naučim novim stvarima.“.

Isto važi i za Teu Hernandeza, koga Fonseka i Ibrahimović žele da vide kako ostaje. „Teo Hernandez je igrač AC Milana. Srećni smo što imamo tri igrača u polufinalu Evropskog prvenstva. Veoma je srećan ovde, a sa novim trenerom imaće više prostora da igra onako kako želi“.Zlatan je obećao svom novom treneru. Paulo Fonseka je sada spreman za rad, ali pre svega čeka dolazak svog „Jak napadački igrač“.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.