OM: Cesc Fàbregas kreće u potragu za robertom De Zerbi bosom

OM: Cesc Fàbregas kreće u potragu za robertom De Zerbi bosom

Tandem Longorija-Benatia, odlučan u prozoru letnjeg transfera, u ponedeljak se dokočio Roberta De Zerbija i namerava da nastavi da radi na tome da ostvari sjajno leto u Marseju sa italijanskim taktičarem. Zaveštani od strane najvećih klubova na Starom kontinentu, De Zerbi je odlučio da se skrasi u Canebièreu čak i ako poslednji detalji, koji ne menjaju ništa u dogovoru trenera i uprave OM- a, budu rešeni. U Marseju sada svi razmišljaju na veliko. I neizbežno, lideri Marseja žele da dozvole bivšem treneru Brajtona i Sasuola da ostvari svoje ciljeve. Nekoliko regruta je na meti i pored skorog dolaska Lilijan Brasije, Marsej se uskoro dokopa Ismaël Konéa, drugog regruta po izboru iz Votforda, kako smo vam otkrili poslednjih dana.

Međutim, pokreti će takođe biti u pravcu odlazaka, a mnogi igrači će verovatno spakovati kofere. Posle četvoromesečne pozajmice u Đenovi, 24-godišnji Portugalac Vitinha je konačno odlučio da trajno napusti ekipu Marseja. Iznos operacije mogao bi da premaši 20 miliona evra u zavisnosti od bonusa. Važna finansijska operacija za klub iz Marseja, koji želi da dodatno skrati svoj tim pre nego što ponudi nove regrute Robertu De Zerbiju. U drugim slučajevima, kako smo otkrili, Olimpique de Marseille je sada veoma blizu završetka odlaska Samjuela Žigota nakon postizanja dogovora sa turskim klubom Trabzonspor. Sada ostaje da ubedimo igrača da se pridruži Turskoj, dok je Iliman Ndiaje, prioritet Evertona u prozoru letnjeg transfera, veoma blizu potpisa sa Tofejsima i tako se odbija nazad u Engleskoj. Drugi važan igrač je razgovor sa klubom.

Još jedan starter u pokretu?

Posle velike promocije u Serie A, zahvaljujući drugom mestu dobijenom prošle sezone u Seriji B, klub iz Komoa gleda unapred i razmišlja veoma veliko na transfer tržištu za sledeću godinu. Prema informacijama iz Đanluka Di Marcio, cilj italijanske uprave je da vrati u Italiju, španskog golmana Pau Lopeza, koji je već igrao u Seriji A u AS Romi. Čuvajte se konkurencije drugih španskih klubova koji su takođe zainteresovani za njega. U svakom slučaju, OM ne bi trebalo da ima previše problema da proda svog golmana sa toliko klubova koji se bore u trci za njegov potpis. Sa najbogatijim vlasnicima u Italiji, Komo želi da priloži odličan šou za svoj povratak na vrhunski let.

Pored toga, važan element u pregovorima: Cesc Fàbregas, trener Komoa, održava snažno prijateljstvo sa španskim golmanom. Ovo bi trebalo da igra ulogu. Podsetimo, prošle sezone, Pau Lopez je bio jedan od lidera svlačionice Marseja i rotacije svih trenera koji su bili na klupi Fokaeja. Golman je odigrao 33 meča Lige 1 u kojima je priznao 39 golova, zabeleživši lepih osam čistih čaršava u pohodu na francusku ligu. Odigrao je i 1 meč Kupe de Fransa i 13 mečeva Lige Evropa, tokom kojih je držao 3 čiste posteljine.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.