Merkato, TV prava, pravni sukob… Već je panika u Auxerreu!

Auxerre: Prelepa poruka Kristofa Pélissiera posle promocije na L1

Relegated pre samo godinu dana posle ekspresnog boravka u Ligi 1, Ej Džej Auxerre je zvanično potvrdio svoj povratak u elitu francuskog fudbala sa bonusom šampionske titule Lige 2 sa jednim danom do kraja šampionata. Uspeh za klub iz Burgundije i njegovog trenera Kristofa Felisijea, koji su uspeli da zadrže svoj tron do kraja i koji sada imaju velike ciljeve za narednu godinu kao što je obezbeđivanje boravka u prvoj diviziji. Međutim, sportske ambicije Auxerrea za sledeću godinu naišle su na prvo štucanje. Sa unapređenjem u torbi, Ej Džej Auxerre je krenuo da jača i brzo je otkucao ime Tim Jabol-Folcarelli.

Otkrovenje sezone u Ligi 2 i majstor na strani Ajačija, 24-godišnji vezni igrač je bio u poodmaklim razgovorima sa klubom iz Auxerrea. Najnovija vest je da se ekipa koju je trenirao Kristof Felisije dogovorila sa igračem za četvorogodišnji ugovor. Razmišljajući da ugovor zatvori za naknadu od oko 2 miliona evra, Auxerre nažalost ne može da registruje svog prvog regruta. Razlog? Prema RMC Sport, Ajaccio traži prvu isplatu od oko 400.000 € od očekivanih 2 miliona evra. Suma koju klub iz Burgundije muči da pronađe u nedostatku izvesnosti o sumi koju će dobiti u TV pravima, imajući u vidu da Liga 1 još uvek nema emitera. Zbog nedostatka resursa, Ej Džej Auxerre se našao zaglavljen u ovom slučaju.

Žan-Mark Furlan traži bogatstvo od AJA!

Da stvar bude gora, promovisani igrač će takođe morati da da račun, počev od sledećeg ponedeljka, sudu za rad sa bivšim članom kuće: Žan-Markom Furlanom. Veliki arhitekta povratka Ej Džej Auxerrea u elitu francuskog fudbala 2022. posle 10 godina u antehamberu u Ligi 1, Žan-Mark Furlan je svoju avanturu na klupi kluba Auxerre iznenada završio 11. oktobra 2022. godine. Pored loših rezultata koje je zabeležila strana Aba Dešampa, koji su u to vreme bili na opasnom 16. mestu u Ligi 1, 66-godišnji tehničar je skupo platio svoje neprimerene gestove protiv navijača Klermonta (poraz od AJA 2:1).

Smenjen sa funkcije dva dana kasnije, a zatim ga je zamenio Kristof Felisije, rodom iz Sainte-Foy-la-Grandea, a potom mu je disciplinska komisija Profesionalne fudbalske lige (LFP) iz suspenzije od četiri utakmice (od kojih je jedna suspendovana). Više od godinu dana nakon činjenica, bivši trener SM Caen se priprema da ospori njegovu smenu zbog ozbiljnih malverzacija pred Radničkim sudom u Auxerreu i tvrdi, kao takvo, skoro 1,5 miliona evra od svog bivšeg kluba prema informacijama koje je prijavio France Bleu Auxerre. Kontekst je već napet u Jonu…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.