OM: Vilijam Saliba hvali Horhea Sampaolija

OM: Vilijam Saliba hvali Horhea Sampaolija

Smatran jednim od najboljih odbrambenih igrača u Premijer ligi, Vilijam Saliba je u Arsenalu načinio korak napred. Ovaj 23-godišnjak se vratio u Englesku, posle uspešne čarolije pozajmice na Olimpique de Marseille. Bivši igrač Sent-Etjena uverava kolumne Tim da mu je Horhe Sampaoli, trener OM-a u to vreme, pomogao da to preрe na sledeжi nivo. „Sa Sampaolijem, u OM-u, prošlo je zaista dobro. Bio je trener sa kojim si bila slobodna. Dobro je poznavao vaše kvalitete, ohrabrivao vas da igrate onako kako ste želeli. Nije se plašio da rizikuje. Prošao sam prekretnicu sa njim.– rekao je centralni odbrambeni igrač Plavaca, koji je takođe bio pun hvale za svog sadašnjeg trenera Mikela Artetu.

„On je jedan od najboljih trenera na svetu. Gleda sve detalje i mrzi poraz. Na svakom meču radimo drugačije. Nauиio me je da imam dobar stav. Ponekad je mislio da sam malo mekana na treningu pa me je zamolio da budem zlobnija. Zapravo, želi da se igrači plaše kada me vidi (smeši se). Uvek je bio iskren prema meni, čak i kada nije želeo da igram (kada je igrao u U23, beleška urednika). A kada je mislio da zaslužujem, rekao mi je.“. Oni koji su zabrinuti će ceniti…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.