PSG: Gradska skupština Pariza spremna da razgovara za „Parc des Princes“

PSG: Gradska skupština Pariza spremna da razgovara za "Parc des Princes"

„Suviše je lako reći sada kada stadion više nije na prodaju. Znamo šta želimo, protraćili smo godine pokušavajući da kupimo Parc. Sada je gotovo. Želimo da se preselimo sa Parca (des Princes)“. Naser Al-Kalaifi je bio jasan u pogledu budućeg stadiona Pari Sen Žermena. Posle višegodišnje razmene, ponekad napete, sa gradom Parizom, čini se da je pariski predsednik spreman za pokret i već se proučavalo nekoliko puteva u pariskom predgrađu.

Ali nedavno je nekoliko navijača glavnog kluba – uključujući Collectif Ultras Paris (CUP) – objavilo tekst u Svetu da izraze svoje protivljenje odlasku iz kluba iz Parc des Princes. I prema RMC Sport, Gradska skupština Pariza će pozvati potpisnike tribine da razgovaraju o ovom pitanju. „Želimo da klub ostane u Parcu, postoje rešenja za razvoj, za proširenje Parc des Princes koje predstavljamo već dve godine (…) Postoje tehnička rešenja koja nisu direktna prodaja pošto ta (…) postoji da bi PSG ostao u svom Parc des Princes. Rešenja koja omogućavaju da se klub i stadion razvijaju. Kada smo partneri, moramo da razgovaramo jedni sa drugima.“, objasnio je Pjer Rabadan, zamenik zadužen za sport, Olimpijske igre i Senu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.