Senzacija marokanske lige Amine Zouhzouh izazvala interesovanje

Senzacija marokanske lige Amine Zouhzouh izazvala interesovanje

Amine Zouhzouh poznata kao Zahzouh. Ovo ime vam možda ništa ne znači. A ipak, svima je na usnama na marokanskoj strani. Mladi vezni fudbaler FAR Rabata je ove godine imao XXL sezonu u Botoli. Autor 9 golova i 10 asistencija u Botoli (i gol u CAF Kupu) sa svojim timom koji je i dalje drugi u marokanskom prvenstvu i u trci za titulu, napadački vezni igrač je pre svega ostavio utisak svojim stilom igre i svestranosti. Vrlo tehnički dobro, rodom iz Rabata izdvaja se i po odličnom kvalitetu na set komadima.

I ove sezone je potvrdio sve nade koje su mu polažene. Prošle godine, kada je igrao za američku Tuargu, igrač rođen 2000. Na 28 utakmica postigao je 9 golova i isporučio 5 asistencija. Kasni procvat za igrača trenirao je u Akademiji Mohamed 6 i iz iste promocije kao i izvesni Azzedine Ounahi. Kao i marokanska internacionalka, Amine Zouhzouh je 2019. otišla u Anže, ali nije uspela da ubedi francuski klub. Љest meseci kasnije, vratio se u Maroko.

OL prati njegov profil

Od tada su prošle 4 godine i Amine Zouhzouh konačno potvrđuje sav svoj talenat. Toliko da su mu nastupi omogućili da bude unapred pozvan od strane Valida Regraguija tokom ovog junskog okupljanja sa Marokom A. Sa jakom konkurencijom za svoju poziciju, nije se našo na konačnoj listi, ali bi selidba u Evropu mogla sve da olakša. Prema našim informacijama, Amine Zouhzouh je takođe veoma žudnja. Prema ugovoru do 2026. sa FAR, 24-godišnjak je na nišanu španskih (Betis, Getafe), nemačkih (Sen-Pauli) i francuskih klubova. I zaista, Olimpique Lyonnais je pokazao interesovanje za profil igrača.

Nova uprava već nekoliko godina prati mladog marokanskog igrača i sa interesovanjem je posmatrala njegove nastupe u Botoli. Trenutno je datoteka u jednostavnoj fazi interesovanja na OL strani. Sa druge strane, na tabelu igrača je stigla prva ponuda i ona stiže iz Rusije. FK Dinamo Makhačkala, sveže promovisan u ruski D1, dao je veoma zanimljivu finansijsku ponudu igraču. Da bi ga pustili, FAR traži između 1,5 i 2 miliona evra. Nije preterana suma za igrača ovog uzrasta i sa ovim potencijalom. Sada ostaje da se vidi da li će to ubediti neke klubove da preduzmu konkretne akcije.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.