PSG: Snažna odluka Luisa Enrikea za Đanluiđija Donnarummu

PSG: Produžetak na vidiku za Đanluiđija Donnarummu

Već 3 sezone Đanluiđi Donnarumma je golman PSG-a. Italijanski golman je proveo samo jednu sezonu takmičeći se sa Kejlorom Navasom, pre nego što se trajno smestio u ulogu broj jedan. Njegova prva godina pod Maurisiom Poketinom nije se naročito uverila, daleko od toga. Mora se reći da uprava argentinskog trenera nije pomogla Donnarummi da stekne samopouzdanje. Od tada, pod Kristofom Galtijerom, a sada i Luisom Enrikeom, bivši golman Milana je imao redovnu ulogu. A ako je sposoban da bude impresivan, bori se da zaista ubedi pariske navijače.

Toliko da su neki čak pozivali na novog golmana za ovo leto. I to жe biti sluиaj. Odlaskom Kejlora Navasa i Aleksandra Leteliera, PSG je već završio prvog regruta. To je ruski golman Matvej Safonov. Golman broj jedan u ruskoj ligi i njegovom nacionalnom timu već je prošao lekarski pregled i potpisaće za sumu od 20 miliona evra iz Krasnodara. Profil veoma sličan onom u Donnarummi i koji je bio iznenađujući za ulogu broj 2 u PSG- u. Ali prema informacijama iz TimLuis Enrike stoji iza ovog izbora…

Donnarumma bi mogao da izgubi mesto broj jedan

Prema informacijama francuskog dnevnika, španski trener je jednostavno odlučio da sledeće sezone uopšte neće biti hijerarhije. Prosto rečeno, Donnarumma više nije golman PSG-a broj jedan. Uprava je prenela ovu poruku Donnarummi, Tenasu i Safonovu pre međunarodne pauze. Odluka koju nije cenio italijanski golman koji nikada nije krio da se oseća bolje kada je stabilan kao broj jedan. Ali to nije želja njegovog menadžmenta. A dolazak Safonova, koji ima slične kvalitete za Donnarummu, ide u ovom pravcu.

Da bi ubedio ruskog golmana da stigne, PSŽ mu nije prodao ulogu broj dva. A ova odluka Luisa Enrikea će verovatno biti veoma cenjena od strane Safonova. S druge strane, Arnau Tenas, koji bi imao razloga da se raduje, izgleda da ni on nije oduševljen. Prema pisanju L’Equipea, bivši golman Barse želi da bude pozajmljen La Ligi kako bi dobio vreme za igru. Ali Luis Enrike stvarno voli svoj profil i kvalitet rada nogu. Želi da se osloni na njega i ne želi da ga pusti da ode na pozajmicu kao što je želeo već nekoliko nedelja. Počeo je projekat golmana PSG-a. A Luis Enrike, koji voli konkurenciju, odlučio je da sve preokrene naglavačke.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.