RC Lens: Dolazak Will-a i dalje skoro završen!

RC Lens: Dolazak Will-a i dalje skoro završen!

Ovog puta je zvanično. Franck Haise se pridruћuje OGC Nici. Potcenjivanje je reći da će ostaviti ogromnu prazninu unutar artesijskog kluba. Stigavši u Lens u februaru 2020. godine, francuski tehničar je dozvolio Sang et Oru da se vrati u Ligu 1, a potom i da završi na drugom mestu, što je sinonim za kvalifikacije za Ligu šampiona. Ako je danak koji je RC Lens platio ovog četvrtka jednak emocijama koje je probudio njegov odlazak, klub sa severa već nekoliko dana aktivno radi na njegovoj zameni.

Kao što smo otkrili, u uћi spisak od nekoliko imena je sastavila uprava Objektiva. Ali od poиetka, samo jedna numera je stvarno iskopana i glavni je prioritet, Will Still. Mladi belgijski tehničar, koji je pre nekoliko nedelja stigao iz Remsa, brzo je dobio jednoglasnu podršku. Njegova energija, sposobnost federata, njegov stil igre i njegove vrednosti savršeno se uklapaju u okruženje artesijskog kluba.

Nekoliko sitni detalji koje treba rešiti…

Ako se za neke njegov dolazak smatra datom, činjenica da još uvek ništa nije zvanično počinje da seje određenu sumnju, još više na strani pristalica. Mora se reći da bivši trener Remsa nikada nije krio želju da otkrije Englesku. Međutim, brzo ga je zaveo ovaj amblematični klub francuskog fudbala usred restrukturiranja i koji će ponovo početi sa novim projektom pod okriljem novog sportskog pravca koji predvodi Pjer Dreosi, novi generalni direktor, Dijego Lopez novi šef regrutacije, Žan-Luj Leka novi koordinator sporta. Dolazak novog trenera ostao je da bude završen.

„Tražimo trenera. Ima mnogo kandidata. Imamo nekoliko puteva. Will Still je jedan od njih., objasnio je u ponedeljak, ne bez zlobe, Džozef Oughourlian, vlasnik Sang et Ora. To je sada mnogo viљe od staze. Prema našim poslednjim informacijama, Vil Stil (31 godina) bi zaista trebalo da postane novi trener RC Lensa ukoliko ne dođe do neverovatnog preokreta u ovoj situaciji. Još uvek se razgovara o nekim ugovornim detaljima vezanim za njegov dolazak i prisustvo – ili ne i na kojoj poziciji – njegova dva brata.

Ako će RC Lens morati da smanji svoja finansijska jedra, prema sopstvenom priznanju, cilj koji se traži od Will Still-a biće da završi u prvih 7 i da se dobro završi u Ligi Evropa konferencije. Da bi to uradio, budući trener Lensa je dobio neke sportske garancije, posebno u pogledu kvaliteta tima koji će imati na raspolaganju. Što se formalizacije njegovog dolaska tiče, verovatno ćemo morati da sačekamo ovaj vikend, ili čak sam početak sledeće nedelje. Zatim, RC Lens će moći definitivno da okrene paklenu stranicu u svojoj istoriji i otvori novu, za koju se nadamo da će biti bogata kao ona u poslednje tri sezone…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.