ASSE: Bernard Caïazzo opravdava prodaju kluba

ASSE ozvaničio prodaju kluba

Liga 1 će se sledeće sezone sastati sa Sent-Etjenom. Klub iz Loare vratiće se u elitu francuskog fudbala zahvaljujući pobedi protiv Meca u plej-ofu. ASSE je u ponedeljak zvanično saopštio prodaju kluba Kilmer Sports Venturesu, kanadskoj grupi u vlasništvu Lerija Tanenbauma. Posle dugih višemesečnih pregovora, Bernard Kajaco je uspeo da proda svoj klub, čiji je predsednik već 20 godina. Izbavljenje za njega, kao što se poverio novinama Tim : „(Kada smo potpisali delo prodaje), rekao sam sebi da smo spasili klub. Šta god da se desi. Jer Liga 1 ili Liga 2, to nije ništa promenilo za Kilmera“.

Za njega je ova prodaja bila neophodnost da Sent-Etjen nastavi da postoji na šampionatu Francuske: „(Klub bi mogao ponovo da počne) u velikim teškoćama, sa pozajmicama za otplatu, a da ne zna kuda idete. Pored toga, pazite se TV prava. Postoje tri tipa klubova. Oni u L1 sa bankarskim igračima, kao u Strazburu, prodati su za 60 miliona evra. Oni u Ligi 2, sa L2 optužbama i oni u L2 sa L1 optužbama, kao što su Bordo i Sent-Etjen. To je najgori sluиaj..

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.