Zlatni dečak 2024: Neverovatno preuzimanje francuskog fudbala!

Zlatni dečak 2024: Neverovatno preuzimanje francuskog fudbala!

Ovo je jedna od tradicija u Italiji. Na kraju svake sezone i svitanja olujnog vansezonskog perioda obeleženog prozorom transfera, italijanski dnevnik Tuttosport organizuje svoju pred-ceremoniju Zlatnog dečaka u malom italijanskom gradu kako bi saopštio listu 100 mladih igrača mlađih od 21 godine nominovanih za izdanje za 2024. godinu. Kajlijan Mbape 2017. godine, Erling Haaland 2020. ili Džud Belingem 2023. godine, trofej Zlatnog dečaka često daje ponos budućem najboljem igraču na planeti. Pokrenuta 2003. Uredništvo Merkato za stopala je pozvan u Solomeo, u blizini grada Peruđi u regionu Umbrije da prisustvuje ovoj dugoj, ali lepoj pripremi u pogledu prave ceremonije u decembru sledeće godine u Torinu koja će (verovatno) nagraditi Lamina Jamala iz FK Barselona, Žoao Nevesa iz Benfike ili Alehandra Garnača iz Mančester junajteda. Po kom sistemu su izabrani kandidati? Ovo je prilično originalan metod, ali selekcija se zasniva na analitičkim podacima Fudbalska odrednica od 2023. godine, koji se sastoji od tri glavna stuba i bonus sredstva: sportskog učinka, vremena igranja, klupske moći i bonusa povezanog sa učinkom u nacionalnim timovima i UEFA takmičenjima.

Agenti, menadžeri, novinari, bivši igrači… Bio je to zlatni parter koji se okupio u Teatro Cucinelli, u velikoj privatnoj rezidenciji Brunela Cucinellija, italijanskog stiliste, filantropa i preduzetnika sa bogatstvom procenjenim na skoro 4 milijarde evra prema Forbs, koji je ljubazno otvorio svoja vrata raznim igračima u okruglom balu kako bi organizovao otvaranje, pred-ceremoniju i noćnu večeru obeleženu Zlatnim dečakom 2024. Na programu ove emisije duže od 3 sata predstavljen je direktor Tuttosport Gvido Vaciago i novinar Nebeski sport Federika Lodi, omaž Điđi Rivi održana je uz izuzetno prisustvo Đanluiđija Bufona. Usledilo je nekoliko malih konferencija sa više govornika. Bivši igrač Barse koji je postao agent Bojan Krkić došao je da priča o receptu La Masije za uspeh. Menadžer Torina Federiko Čerubini predstavio je uspešan projekat Juventusa NextGen. Sportski direktor Frosinonea Gvido Anđelozzi i agent Đovani Brenčini razgovarali su o budućnosti fudbalskog transfer tržišta i teškoćama otkrivanja talenata sutrašnjice. Još jedan savršen dan koji Merkato za stopala je mogao da živi iza kulisa da predstavlja francuski fudbal.

Francuska tera sve da se slože!

Tokom ceremonije, u svakoj intervenciji pojavila se po jedna konstanta: francuski fudbal je već nekoliko godina u stanju da se kladi na mlade na svim nivoima, do te mere da danas postane evropska referenca. Kao dokaz, Francuska je potvrdila, još jednom, njeno prvo mesto kao najzastuvljivije nacije sa ukupno 11 igrača od ukupno 100: Voren Zair-Emeri, Leni Joro, Désiré Doué, Mathys Tel, Guillaume Restes, Wilson Odobert, Jeanuël Belocian, Kassoum Ouattara, Mohamed-Ali Cho, Christian Mawissa i Ali i po broju talenata koji igraju u Ligi 1 sa Ângelom, Habibom Dijarom, Andrejem Santosom, Abdukodirom Kusanovim, Elise Ben Seghir, Lamine Camara i Malikom Fofanom. Ako se prvenstvo Francuske ponekad može kritikovati zbog nepravilnog nivoa, nedostatka učinka u Ligi šampiona i Ligi Evropa ili krhkoj ekonomiji, razvoj mladih igrača ostaje jedinstven i jedinstven u pet velikih šampiona. Štaviše, u prvih 25 je pet francuskih igrača, od kojih su četvorica u Ligi 1.

Tokom izlaganja kako bi predstavio uspeh Juventusa NextGen (B tim „B“ iz B koji se koristi kao most za mlade igrače), Federiko Čerubini, menadžer „Stare dame“, pohvalio je francuski model kritikujući strah italijanskih profesionalnih klubova da mlade transalpinske talente bace u kadu: „Pre svega, moramo da shvatimo da li je to jednostavno italijanski problem ili strukturni problem na evropskom nivou. I ono što se ističe, čak i ako zanemarimo primer Francuske, koja je van koraka za sva ostala prvenstva. Postoji znatna razlika u procesu treninga igrača između nas i ovih zemalja, a mi smo takođe poslednji u evropi koji treniraju igrače za svoju snaguUB i u svetu kao što je fudbal kome je potrebna održivost, to je danas nezamislivo“., poverio se na sceni pozorišta. On je takođe uzeo primer Olimpike Lionnais i Stade Rennais, dva kluba koja su nekada brzo koristila igrače obučene u svojim školama i bila među deset najmanje opreznih evropskih timova sa stopom korišćenja od 45,6 odnosno 30,6 odsto. U Peruđi, Zlatni dečak je uzeo francuski akcenat, kokoriko.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.