Franck Haise i Florian Maurice stižu u OGC Nice

Postignut dogovor između OGC Nice i Franck Haise

Franck Haise i RC Lens, gotovo je, vreme je za OGC Nice koji plaćaju malu naknadu u ovom transferu. Posle 4 godine na čelu prvog tima Sang et Ora, 53-godišnji tehničar se pridružuje Azurnoj obali zbog novog izazova u svojoj još uvek mladoj trenerskoj karijeri. Ovo mu je tek drugo iskustvo na klupi profesionalnog tima posle Lensa. Informaciju je upravo osvedočio Le Gym na svojim društvenim mrežama.

To nije sve, pošto, kao što se i očekivalo, Florijan Moris stiže u isto vreme posle odlaska iz Stade Rennais. „OGC Nice sa zadovoljstvom najavljuje dolaske Florijana Morisa (sportski direktor) i Franka Haisea (trenera)“, objašnjava saopštenje Nice. To je bio početak nove avanture u kojoj je Haise znao da ga očekuju, kao i njegov sportski direktor.

Nova stranica koja će biti napisana za Haise i za Nici

Zadatak neće nužno biti lak. Pre svega zato što je uvek teško potvrditi posle takvog uspeha. Takođe, akcionar INEOS-a ne ostavlja slabu vidljivost na projektu OGC Nice. A onda ostaje da se vidi kako će funkcionisati duo koji će trener formirati sa Florijanom Morisom. Toliko pitanja koja samo budućnost može da reši.

Trener iz Mont-Sen Aignana će takođe imati golove barem jednako visoko kao u Lensu. Stigavši 2017. na Sever da preuzme rezerve, integrisan je u stručni štab prvog tima, pre nego što je imenovan da zameni Filipea Montanijea. Za 4 godine postigao je velike podvige čineći više od zadržavanja Artezijanaca u Ligi 1, plasiravši se u Ligu šampiona ove sezone.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.