Džonatan Mraz objavio da je spreman da napusti OM

Džonatan Mraz objavio da je spreman da napusti OM

Sa 31 godinom, Džonatan Mraz izlazi iz veoma komplikovane sezone 2023/2024 sa Olimpikom de Marsejom. S tim da mu je ostalo još godinu dana ugovora, desni bek Marseja je prošle zime vidno izguran od strane duela Benatia-Longoria. Optužen da se sačuvao za Euro 2024, 31-godišnji odbrambeni igrač je konačno ostao. Od tada, Mraz je pronašao francuski tim i osmeh. Večeras je čak postigao i sjajan gol sa Les Bleusom protiv Luksemburga (3-0). Ali čak i kada je u reprezentaciji, pitanja o njegovoj budućnosti lete.

Nedavno je igrač Marseja šutnuo konzervu niz put. «Sezona je generalno bila komplikovana za OM. Ukratko, nije sve negativno. Naravno, činjenica da nismo u Evropi sledeće sezone je jasan neuspeh, ali moramo mnogo da naučimo iz nje. U ovoj komplikovanoj sezoni imali smo dobru grupu i snagu karaktera. Nema varalica u grupi. Znali smo kako da radimo. Ponekad smo pokušavali da damo sve svojim sredstvima u to vreme. Sledeće sezone, moraćemo da pokušamo da vratimo stvari na svoje mestoobjasnio je. Moju budućnost? Ne želim da pričam o tome, fokusiran sam na događaj. Prozor za prenos, imaćemo vremena da pričamo o tome posle, da se smirimo da razgovaramo kako treba.

Clauss je spreman za polazak

Međutim, posle meča koji su „Plavci“ odigrali u Mecu, Mraz je pustio još malo. Prvi put je govorio o svom izuzetnom cilju. „Skoro kao prvi (sa Les Bleusom). Bilo je savršeno odigrano. Ove nedelje smo odigrali malu utakmicu sa Youssoufom (Fofana) i skoro istu sam stavio na trening. Posao se isplati. (…) Kada mi ništa ne smeta, trudim se da ispunim očekivanja najbolje što mogu.“, rekao je mikrofonu TF1, pre nego što su ga pitali o njegovoj budućnosti.

A kada ga je novinar upitao da li je otvoren za odlazak ovog leta, njegov odgovor nije dugo dolazio. „Da, ako svi imaju koristi od toga, zašto da ne. To pitanje će biti samo pitanje. O tome ćemo u potpunom spokoju, doneti ćemo najbolju odluku. » Neočekivano, razgovori će se verovatno nastaviti kada se evro završi. Zato što Džonatan Mraz to dobro zna. Ako uspe da odigra veliki turnir, možda će imati više opcija. Da se nastavi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.