Štutgart: dva kluba iz Lige 1 na stazi Sajlas Katompa Mvumpa

Štutgart: dva kluba iz Lige 1 na stazi Sajlas Katompa Mvumpa

Ove sezone Štutgart je bio drugo otkrovenje u Bundesligi, iza Bajer Leverkuzena. Nemački klub je završio na drugom mestu lige, a kvalifikovao se za sledeće izdanje Lige šampiona. Kolektiv je imao prednost, ali neki pojedinci su se istakli, kao što je Sajlas Katompa Mvumpa. Ovaj 25-godišnjak je postigao pet golova i pružio isto toliko asistencija na 27 utakmica Bundeslige. Stigao 2019. iz pariskog FK, Sajlas bi mogao da se vrati u Francusku i leto.

Zaista, kao što je naznačeno Bild, kako se navodi, Auxerre i RC Lens pažljivo prate stazu kongoanskog internacionalca (16 kapica). Ovaj poslednji je pod ugovorom do 2026. sa Štutgartom, a klub ne bi bio protiv prodaje njihovog napadača, regrutovanog za osam miliona evra pre pet godina. Treba napomenuti da su Viljareal i Fulam takođe u redovima.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.