Lil računa da će Bruno Dženesio zameniti Paula Fonseku!

Nica: predstojeći razgovori sa Brunom Genesiom

Uzbudljiv novi projekat za Bruna Genesia u Ligi 1. Isporučen od prošlog novembra i njegovog odlaska sa Stade Rennais, 57-godišnji francuski trener otkriće svoj treći u francuskom vrhunskom letu. Posle kratkog boravka u Vilfranšu i Besančunu, a potom i selidbe u Olimpique Lyonnais, postao je broj jedan 2015. do 2019. godine. Preselio se u Rene između 2021. i 2023. godine, u međuvremenu je imao kinesku avanturu u Peking Guoanu.

Zbog toga će na strani Lila Bruno Dženesio nastaviti trenersku karijeru. Četvrti u Ligi 1 ove sezone, Doguesi su imali solidnu sezonu pod Paulom Fonsečom. Plasirali su se i u četvrtfinale Lige Evropa konferencije. Kvalitetan ukupan rekord, ali Paulo Fonseka, kome je istekao ugovor, nije želeo da nastavi avanturu.

Genesio će morati da donese svoje iskustvo

Ovaj poslednji ide u AC Milan, pošto je takođe doveden u vezu sa Olimpik de Marsejom. Za Bruna Genesia, Lil je taj koji жe se pridruћiti. Izazov na Severu za francuskog trenera koji će morati prilično brzo da donese svoje iskustvo iz Lige 1, ali i evropskih takmičenja. Doguesi će morati da preguraju preliminarne runde Lige šampiona.

U saopštenju za javnost, severni tim je najavio svog novog trenera: „LOSC i njegov predsednik Olivije Létang sa zadovoljstvom će zvanično potvrditi dolazak Bruna Genesija na mesto trenera profesionalnog tima u naredne 2 godine. Dobrodošao treneru.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.