PSG: Bivši radnik Kejlora Navasa podneo žalbu zbog neprijavljenog rada

PSG: Kejlor Navas priznat za svoj poslednji na "Parc des Princes"

Posle 5 sezona sa PSG (2019-2024), Kejlor Navas (37 godina) napušta glavni klub ovog leta. Međutim, bivšem golmanu Real Madrida nije ostavila samo dobro pamćenje u Parizu. Prema informacijama iz BFM TVKostarikanac je optužen za prikriveni rad jednog od svojih bivših radnika. Čovek želi da podnese tužbu protiv njega, nakon što je radio 20 meseci od septembra 2019. Prema njegovim izjavama francuskim medijima, igrač PSG-a bi ga zapošljavao najmanje 60 sati nedeljno (i do 90 sati), za mesečnu platu od 3.200 evra isplaćenu u gotovini.

On ne bi bio predmet bilo kakvog ugovora ili deklaracije pre zapošljavanja, niti u poreske svrhe. Uprkos obećanjima, nije mu poslata platna omaška tokom perioda rada. Podnosilac žalbe takođe navodi nebezbedne uslove rada. U kuću mu je bio bivši golman PSG-a u vlažnom podrumu bez prozora i inficiranih insekata. Golman PSG mu je navodno rekao: „Mi ovde ne radimo sa francuskim zakonima. Nema francuskog ugovora, plaćam te u kešu, radimo sa mojim pravilima“. Onaj ko optužuje golmana PSG takođe tvrdi da je regrutovan pod uslovom da ostavi sačmaru u svom domu. Kostarikanac ga je ponekad koristio u svom domu u sred noći.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.