PSG još jednom oštro kritikovao Kajlijan Mbapea

PSG još jednom oštro kritikovao Kajlijan Mbapea

Utorak je bio veoma događajan dan za PSG i Kajlijan Mbape. Dan nakon zvaničnog imenovanja za igrača Real Madrida, francuska zvezda se pojavila na konferenciji za medije Les Bleusa kako bi pričala o utakmici protiv Luksemburga. Međutim, nije izbegao pitanja o svom transferu i iskoristio je priliku da se osvrne na svoju sezonu rečima koje su rasplamsale svetsku štampu. „Kada znam kroz šta sam sve morao da prođem i prođem, to je najbolja sezona u mojoj karijeri. Naterali su me da shvatim (da neću da se igram sa Parizom), rečeno mi je u lice, nasilno su mi se obratili, rečeno mi je i preko medija. Luis Enrike i Luis Kampos su me spasili. Ne bih kročio na teren bez njih. To je istina, zato sam uvek imao to priznanje od trenera i sportskog direktora“.rekao je.

Na meti su bile i oštre reči koje nisu uspele da nateraju PSG da reaguje dok je na meti bio i Naser al Kalaifi, koji je već zaboravljen sa oproštajnog snimka km7. Ovog utorka uveče izvor iz pariskog kluba želeo je da odgovori na komentar Kajlijan Mbapea putem agencije AFP. „Mbape nema apsolutno nikakvu klasu. Naser Al-Kalaifi nikada nije diktirao ni najmanju odluku timu. Luis Enrike je to čak i sam rekao ali uprkos svemu, Mbape kaže nešto i svi štampaju kao da je istina“rekao je izvor, koji je i dalje anoniman. Dovoljno da se stavi na put kontroverzi? Ne baš, pošto se PSG tu nije zaustavio. Ove srede ujutru PSG je vratio sloj u kolone Tim.

PSG uradi to ponovo

Francuski dnevnik, u svom izdanju dana, otkriva da PSG zaista nije cenio najnoviji medijski izlazak Kajlijan Mbapea. I PSG je ponovo reagovao. „Prosto je nepoštovanje reći da kada jednom najavi svoj novi klub. On svakako zaboravlja da je ovde proveo sedam godina i sve što je učinjeno za njega. Zaboravlja svoje ponovljene zahteve, koji su mu odobreni. To je dodatna potvrda za nas da je kolektivni projekat koji sada sprovodimo onaj pravi.“ Veoma jak izlaz koji ima zasluge da bude jasan. Odnos Kajlijan Mbape i PSG je veoma hladan.

Pariska avantura Kajlijana Mbapea je izgleda završena i neće ostaviti samo lepe uspomene. Uprkos 7 sezona u klubu i tituli šampiona Francuske i Kupe de Fransu ove sezone, ČINI se da PSŽ ne želi da oprosti KM7 zbog neispromištaja. I njegov medijski izlazak je interno zapaljen. Ovaj novi odgovor PSG-a Mbapeu potvrđuje da se situacija ne smiruje između dve partije. Međutim, Mbape sada može da se okrene svojoj novoj avanturi u Real Madridu i posebno evro sa Francuskom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.