PSG: Milan Škriniar nije rekao svoju poslednju reč!

PSG: Odred za prijem u Tuluz sa nekoliko odsutnih

Referenca među centralnim odbrambenim igračima u Evropi posle šest kvalitetnih sezona između 2017. i 2023. godine u Inter Milan, Milan Škriniar (29) je prošlog leta stigao kao slobodan agent. Želeći da sebi ponudi novi izazov izlazakom iz svoje zone komfora, Slovakinja je bila zavedena pristupom Pari Sen Žermena. U dosijeu godinu dana, Ile-de-France strana je krenula u napad u leto 2022. i zimu 2023. transfer prozor ali su se pomirili sa tim da čekaju da rodom iz Žiara nad Hronom bude slobodan. Početak lepe ljubavne priče? Ne baš, s obzirom da su nastupi Milana Škriniara oscilirali između ispravnih i loših, isporučujući prilično razočaravajući ukupan rekord.

Odigrao je 32 meča (1 gol), takođe je otišao sa radara na kraju sezone sa 5 startova 2024. godine za 0 nastupa u Ligi šampiona. Smanjenje na koje se vratio u intervjuu za slovačke medije Sport Web. Priznao je da je njegov nivo posle povrede bio ispod očekivanja: „Do povrede sam bio jedan od najisklizanijih igrača u timu. Trebalo je da budem napolju četiri i po meseca, ali sam se vratio dva meseca ranije. Naravno, moglo je biti i bolje posle povrede. Postoji velika konkurencija i moraš da se boriš za mesto. Kada sam bio potreban treneru, bio sam spreman pet, deset minuta… I srećan sam što sam odigrao pune mečeve na kraju sezone“.

Nema dileme da će otići u Milan Škriniar

Milan Škriniar se mnogo brže vratio poslu i galvanizovan je od strane Euro 2024 da će igrati sa Slovačkom. Motivisan na kraju sezone, zna da ga fizičko stanje nije molilo kada je u pitanju osporavanje startnog mesta: „Za mene to nije bilo mnogo bolno, ali je pokazalo da je ozbiljno. Prve informacije su me uplaљili. Rekla sam sebi da je nemoguжe da budem odsutna toliko dugo. Trajanje tretmana je specifično za svaku osobu, važno je raditi na sebi. Imao sam operaciju u Kataru i lečenje u trenutku povrede je bilo odlično. Bio sam srećan što sam mogao da treniram sa ekipom posle samo dva i po meseca. Ideja evra me je takođe motivisala da se vratim.“

Svestan da je njegova igra fizički zahtevna, Milan Škriniar zna da je to imalo uticaja na njegov učinak: „Znam da ako nisam u savršenoj fizičkoj kondiciji, ne mogu da nastupam. Ne kažem da nisam igrao na kraju sezone jer sam i dalje bio povređen. Čim sam se vratio u reprezentaciju, bio sam spreman da igram. Tako je to sada.“ Sada na klupi Pari Sen Žermena, Milan Škriniar će morati da se bori i počele su da se pojavljuju glasine o odlasku. Međutim, nema dileme da će se baciti peškir za pobednika Serije A 2021: „Nisam obraćao pažnju na to. Ali ohladilo me je kada su mi žena, otac, majka, brat postavili pitanje. Ništa slično nisam čuo ni od trenera ni od sportskog direktora kluba, niko mi nije rekao da ne računaju na mene, da moram da tražim novi klub. Povreda me je usporila, ali napredujem. Srećna sam u Parizu, nikad se nisam pokajala što sam se zagnjurena. To je odličan klub u svakom pogledu. Tri trofeja koja smo osvojili dodati su mojoj kolekciji.“ Zbog toga je iz osvete Milan Škriniar namerava da nastavi istoriju sa Pari Sen Žermenom na početku sezone.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.