AS Saint-Etienne u punoj euforiji za povratak u Ligu 1

Irvin Kardona: "U Sent-Etjenu sam se vratio u Ligu 2, ali u klub iz Lige 1"

Zeleni ljudi su u plamenu. Posle komplikovane pobede na Džefroj-Guičardu, ASSE je teško potvrdio njihovu promociju u Ligu 1 na terenu Sen-Simforijena de Meca. Dok su bili jedanaest protiv deset, Sent-Etjen je brzo zaostajao posle veoma dobrog starta meča od strane Grenata. Međutim, na kraju dana, Pétrot je uspeo da izjednači, pre nego što je Vađi uspeo da ponudi promociju eliti Zelenima, na kraju dugog i isprobanog dodatnog vremena. Ogroman dašak svežeg vazduha za stanovnike Sent-Etjena, koji su se vratili u Ligu 1, dve godine nakon što su otpušteni. Snažan porast emocija prema zelenom odredu, koji nije mogao a da ne pusti nekoliko suza.

„Te suze predstavljaju mnogo radosti. Kada ste videli ove zelene ljude, znali ste da je Sent-Etjenovo mesto u Ligi 1. Doživeli smo padove i padove i možemo da vidimo da je, do kraja, bilo komplikovano. Ima mnogo emocija, želim da zadržim celu grupu nazad, bili smo izuzetni. To je jedan od najboljih dana u mom životu u smislu fudbala. Mislim da to još uvek ne shvatam, ali je izuzetno.“– objasnio je Léo Pétrot, strelac meča. „Doљao sam na misiju. Rekao sam da želim da povedem klub sa saigračima. Mislilo se da sam lud, ali uspeo sam u opkladi i zaista sam srećan zbog kluba. Imali smo veoma teške trenutke. I upravo tako, ovo je intenzivan trenutak i osećaj je zaista dobar.“, pratio Yvann Maçon.

OL je već vratio svoje komšije na pravi put

Uspon koji ASSE duguje svom treneru Olivijeu D’All’Ogliju, koji je stigao tokom sezone i kada je klub iz Sent Etjena bio na 11. mestu u Šampionatu. „Imali smo šanse, nedostajala nam je preciznost. Ali nastavili smo, srećan sam. Vadћi daje golove posle sezone velike borbe, nije trebalo da bude tamo. Uradili smo to, to je zaista kolektivna pobeda, sa medicinskim osobljem i direktorima. Bila je ovo luda sezona, trenutno ne shvatamo sve, imali smo prepreke, bilo je komplikovano. Ovi momci su sazreli, sada su jaki.“– objasnio je posle promocije, potvrdivši da želi da ostane u klubu. „To je želja, videćemo se uskoro“.

Početak nove ere za ASSE, koji će naredne sezone videti Ligu 1 sa novim akcionarom. I zaista, kanadska grupa Kilmer Sports Ventures (KSV) priprema se da stekne sve deonice ASSE- a, većinu koju drže Bernard Kajaco i Roland Romejer, predsednik nadzornog odbora i upravnog odbora kluba. Leto će biti dugo za ASSE, dok je njegov najgori sused Olimpique Lyonnais. Klub iz Rone je postavio čuvenu fotografiju Nabila Fekira na kojoj se vidi njegov dres javnosti u Kazanu. U natpisu, Les Gones je napisao: „Da li vam je toliko nedostajao dan komšija?“ Najbolji derbi u Ligi 1 je već u toku.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.