Monako: Mohamed Kamara u pokretu?

Monako: Mohamed Kamara u pokretu?

Šta ako je slika Mohameda Kamare, koju su njegovi saigrači prigrlili i proslavili posle penala koji je postigao protiv Nantesa pre dve nedelje (4-0), zapravo poslednja u dresu AS Monaka? Dve godine po dolasku iz Salcburga (15 miliona evra) da popuni odlazak Aurelijena Tchouamenija, 24-godišnji vezni igrač nikada nije uspeo da se nametne u veznom redu Monegaskija. Naravno, bilo je i lepih interluda, poput tokom njegovog blefing debija protiv PSG-a u avgustu 2022. sa Filipom Klementom (1-1), ali doslednošću, mnogo manje. Ove sezone, po naređenju Adija Hüttera, starosedelac Bamako se borio da se dugoročno uklopi u planove austrijskog trenera.

U senci Jusufa Fofane, koji je bio zaglavljen u poslednjem sprintu, i švajcarskog internacionalca Denisa Zakarije, koji se pokazao kao odličan pik sve do povrede skočnog zgloba početkom maja, Kamara je morao da se izbori sa 20 utakmica male lige. Ukupno: 1.039 minuta igre, što ga čini tek 18. igračem koji je njegov trener ove sezone najviše koristio, iza Mohameda Salisua (1.124 minuta) koji je dugo povređen i primoran da počne sezonu u decembru, ili čak iza mladog igrača koji je trenirao u klubu Soungountou Magassa (1.432 minuta), što je iznenađenje na startu Cifre koje izražavaju premali uticaj imajući u obzir finansijske investicije koje je klub napravio pre dve godine.

Epizoda dana protiv homofobije se ne izjašnjava o njenom uzroku

Neizbežno, goruća vest oko Kamare, povezana sa njegovom inicijativom da sakrije značku borbe protiv homofobije poslednjeg dana Lige 1 protiv Nantesa, i da se pozajmi igri protokolarske fotografije, takođe nije igrala u njegovu korist. Malijan je u četvrtak, na kraju poziva disciplinskoj komisiji LFP, saznao za njegovu sankciju: 4 meča suspenzije, što će zbog toga naterati njegov klub da se pripremi za početak sezone bez njega…

Ali, i posle početka sezone, da li se budućnost malijski internacionalnog veznog igrača (23 kapice – 3 gola), pod ugovorom do juna 2027. godine, i dalje uklapa u Kneževinu? Postoji više nego prostora za sumnju, pogotovo što igrač, čija cena nije pala na tržištu (procenjena vrednost od 25 miliona evra prema Transfermarktu), ima nekoliko dodira u Saudijskoj Arabiji prema našim informacijama. AS Monako, koji se očigledno distancirao od kontroverznog čina Mohameda Kamara i sankcionisao ga, neće zadržati igrača koji nije pružio zadovoljstvo na sportskom nivou od dolaska na Stenu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.