PSG Merkato: Napoli nije rekao svoju poslednju reč u slučaju Khvicha Kvaratskhelia

PSG Merkato: Napoli nije rekao svoju poslednju reč u slučaju Khvicha Kvaratskhelia

Da li će Khvicha Kvaratskhelia biti igrač Pari Sen Žermena u sezoni 2024-2025? U ovom trenutku, teško je reći, čak i ako je već postignut dogovor između gruzijskog vinera i kluba iz francuske prestonice. Rešeni da ostanu konkurentni uprkos odlasku Kajlijana Mbapea u Real Madrid, Crveno-plavi su, u svakom slučaju, odlučili da se klade na zvezdu Napolija, koja sada ima 23 godine. Da, ali pre nego što ovaj transfer bude zvaničan, još uvek je dug put pred uvek i pregovori sada besne.

Imajući ovo na umu i prema našim poslednjim informacijama, Luis Kampos je nedavno otišao u Monako da razgovara sa agentom rodom iz Tbilisija, autorom 11 golova i 9 asistencija na 45 mečeva u svim takmičenjima prošle sezone. Tokom ovog intervjua, sportski savetnik aktuelnog šampiona Francuske pružio je uveravanja predstavniku gruzijskog (29 kapica, 15 golova) da je PSG spreman da ponudi 120 miliona evra Partenopeiju za otkup poslednje tri godine ugovora levog vinera. Dovoljno da ubedi napolitanske vođe? Svakako ne.

PSŽ na silu iznudio put napred, Napoli pregovara o produžetku roka

Ipak, prema našim nesmotrenostima, poslednja 10. u Seriji A ne namerava da napravi ni najmanji poklon za prebeg dinama Batumija, regrutovanog za nešto više od 13 miliona evra u leto 2022. godine. Rešen da povrati što više novca u ovom poslu, Napoli namerava da reprodukuje istu strategiju kao ona sprovedena sa Viktorom Osimhenom. Tako, i kao što smo nedavno otkrili, italijanski tim nastavlja da insistira na produženju Kvaratskhelije. Cilj je jasan: dodati klauzulu o oslobađanju, koja važi odmah, do 160 miliona evra u ugovoru igrača i tako se finansijski zaštititi. Imajući to u vidu, lideri Napolija nastavljaju pregovore sa klanom čoveka koji se sprema da zaigra na Euro 2024.

Do danas, tim kojim predsedava Aurelio De Laurentiis ponudio je svom štićeniku godišnju platu od 5 miliona evra neto. Suma koja je, međutim, ocenjena kao nedovoljna od strane napolitanskog broja 77 koji se nada, najmanje, 6 miliona evra (suma blizu emolumenta koje nudi PSG…). Istovremeno i da prihvati ponudu Napolija o produžetku roka, Kvaratskelija bi, sa svoje strane, želeo da oslobodi klauzulu od 130 miliona evra. Kao što vidite, da biste se nadali da će Khvicha Kvaratskhelia igrati u pariskom dresu u narednim mesecima, planete će morati da se usklade između različitih strana i PSG će biti primoran da izvadi čekovnu knjižicu…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.