Merkato: Počinje bitka za Žorže Mikautadzea!

Disciplina: Odluke su se svodile na Mikautadzea i incidente Trojes-VA

Žorž Mikautadze, predmet želja. Sa punom sezonom 2022-2023 sa FK Mecom, gruzijski centarfor je prošlog leta odlučio da preuzme novi izazov ulaskom u redove Ajaksa Iz Amsterdama. Poharan od strane holandskog giganta za ček na 16 miliona evra, 23-godišnjak je imao određenih poteškoća da se integriše u Holandiju. Daleko od toga da je evoluirao na željenoj poziciji i sa samo 9 nastupa na svoju zaslugu između septembra i januara u timu koji je takođe jadikovka, starosedelac Liona nije oklevao ni sekund kada mu se ukazala prilika da se vrati u Mozel (to je bio jedini mogući pošto je već odigrao prve mečeve u sezoni sa Mecom). Strategija koja mu se brzo isplatila, u potrazi za drugim vetrom.

U Sen Simfrijenu ove zime, Žorž Mikautadze je dao nadu više nego ikad Mec timu na ivici ponora. I to sa dobrim razlogom, gruzijski internacionalac je nastavio sa svojim dobrim navikama. Strelac 11 puta u 2024. godini (13 golova i 4 asistencije na 20 utakmica Lige 1), rodom iz Ronea je dozvolio svom timu da kvalifikuje 16. mesto u Ligi 1 na račun Lorijena, koji se automatski prepušte nižem ešalonu. Poređani na prednjoj strani napada Meca, serijski golgeter Grenata nije uspeo da izbegne poraz svog tima protiv AS Sent-Etjena (2-1) u prvom delu plej-ofa Lige 1. Ako im je ovaj poraz osujetio šanse da zaigraju u eliti francuskog fudbala sledeće godine, Mec nije dočekao povratak u Sen Simforijen kako bi vratio Žoržu Mikautadzeu.

Monako, OL i ostali L1 giganti su u poteri za Žoržom Mikautadzeom!

U tom smislu i kako je imao priliku, FK Mec je odlučio da iskoristi opciju kupovine gruzijskog internacionalca i platio je 13 miliona evra koliko je ove zime ispregovarano sa Ajaks amsterdamom kada je imao opciju kupovine. Međutim, čini se da je malo verovatno da će glavna zainteresovana strana ostati u Mozelu, čak i ako klub ostane među elitom. Jer, da stvar bude gora po Mecove poslove, Gruzijac je svoju popularnost vidno otekao 2024. godine i sada je na policama nekoliko velikih francuskih klubova.

Kao što smo nedavno otkrili, AS Monako je već pokrenuo operaciju zavođenja. Željan da obezbedi usluge napadača sposobnog da natera ljude da zaborave Visama Bena Jedera, koji je prošlog vikenda najavio kraj svoje avanture na Steni, donosioci odluka u Monegaskiju preko svog sportskog direktora Tijaga Skura počeli su razgovore sa pratnjom igrača i nadaju se da kvalifikacije za sledeću Ligu šampiona i monegasku živu sredinu mogu da izvagaju u debatama. Međutim, to nije sve s obzirom da i drugi francuski timovi, uključujući Olimpika Lajonaisa, koji nameravaju da ojačaju svoj napadački sektor, takođe drže na oku Mikautadzea, koji je došao preko Rone akademije između 2008. Svestan interesovanja svog štićenika, Mec bi bio spreman da ga pusti za oko dvadeset miliona evra. Uprkos tome, neizvesnost oko TV prava mogla bi da uspori datoteku. Ako ne namerava predugo da ostane u Mecu, žudnji Žorž Mikautadze, koji će nastaviti na Euro 2024. posle povratka u plej-of protiv Zelenih, trebalo bi da donese odluku o svojoj budućnosti u narednim nedeljama.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.