OL: Maxence Caqueret je zapao za oko evropskim velikanima

Maxence Caqueret-ovo klizanje jezika na finalu... Evropski kup

On je nesumnjivo jedan od velikih arhitekata veličanstvenog povratka Olimpike Lajonais ove sezone. Iako se činilo da je na početku sezone u velikim poteškoćama, kao i njegovi saigrači, uključujući i njegovog kapitena Aleksandra Lakazeta, Maksence Kakeret (24 godine) je u velikoj meri podigao nivo igre i etablirao se kao lider sredine terena Liona, gde je jedini počeo sve mečeve Lige 1, ove sezone. Nastupi koje su logično pratili veliki evropski klubovi.

Zato što vezni igrač koji je trenirao u OL-u dostiže prekretnicu u svojoj karijeri. Produžen u leto 2022. i sada pod ugovorom do 2027. godine, rodom iz Vénissieuxa je upravo završio šestu sezonu sa OL-om i još uvek nije izvesno da će ostati. „Premašio sam 150 mečeva u prvom meču Kupe de Fransa, 2024. godine. Ponos je što sam odigrao toliko utakmica sa klubom. Želim da nastavim da igram, jer to je ono što želim, da igram i pobeđujem pre svega.“– objasnio je on prošlog aprila, ne precizirajući da li će to biti sa OL-om ili negde drugde.

Maxence Caqueret nije siguran da li će ostati u OL-u

Prema informacijama iz Pariski, Nastupi Maxence Caqueret-a zainteresovali su popularni tim sezone 2023-24: Bayer Leverkuzen. Ekipa koja je uspela da osvoji Bundesligu – kao i Kup Nemačke – tako što bi ostala nepobeđena uzela bi vrlo specifične informacije o situaciji u Lionu. Ekipa Ksabija Alonsa još uvek nije razgovarala o toj temi sa OL, ali bi prvi razgovori uskoro mogli da se odigraju šestim u Ligi 1.

Sa svoje strane, Maksensa Kakereta bi mogla da privuče Bundesliga i projekat Bajer Leverkuzena, koji će posle odlične sezone igrati u Ligi šampiona 2024-25 sa određenim statusom. OL bi svog veznog igrača cenio na oko 20 miliona evra, dok je njegova budućnost i dalje neizvesna u Les Gonesu. Ostaje da se vidi kakav će biti stav kluba, koji bi možda mogao da mu da kapitensku traku za ruke sledeće godine verovatnim odlascima Aleksandra Lakazeta, Korentina Tolisa ili Entonija Lopesa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.