Merkato: Može li Entoni Martijal da se vrati u Ligu 1?

Merkato: Može li Entoni Martijal da se vrati u Ligu 1?

„Sa velikom emocijom vam danas pišem da se pozdravite. Posle devet neverovatnih godina sa klubom, došlo je vreme da okrenem novu stranicu u karijeri“. Pre četiri dana Entoni Martijal je izneo ono što je poslednjih meseci izgledalo očigledno, tačnije kraj njegove avanture u Mančester junajtedu. Francuski napadač se zato ovog leta pridružio dugoj listi slobodnih agenata, što bi moglo da predstavlja blagodet za zainteresovane klubove.

Pogotovo što ga status francuskog internacionalca i njegovih godina (28 godina) čine sigurnom opkladom na tržištu, uprkos poslednjoj skraćenoj sezoni sa Crvenim đavolima. I tačno, tržište se već seli za Borilački. Skysports uverava ovog petka ujutru da je nekoliko klubova već zainteresovano za usluge napadača koji je trenirao u Lionu i prošao kroz Monako u Ligi 1 pre nego što se pridružio Engleskoj. Pominje se saudijski klub i MLS klub Bešiktaš, ali pre svega Olimpik Lionnais i Olimpik de Marsej.

Još uvek nema pravog interesovanja

Ovo nije prvi put da su OL i OM najavljeni vojnim stopama. Prošlog januara OM je već nekoliko puta pominjan kao ozbiljan udvarač. Ovo je jasno opovrgnuo klub, kao što smo vam otkrili. OM nije pogledao igrača u januaru i prema našim informacijama, to je i dalje slučaj u ovom trenutku, pošto nije izraženo interesovanje. Razumljivo s obzirom na to da klub iz Marseja i dalje u svojim redovima ima Pjer-Emerika Aubameyanga, autora veoma dobre sezone i čija budućnost još nije zapečaćena.

Šta će se desiti ako Gabonezi odu? To je druga priиa. Kao i Olimpique Lyonnais, koji se nadaju da će zadržati svog kapitena i najboljeg strelca Aleksandra Lakazeta, koji imaju ponudu iz Saudijske Arabije. Sa procenjenom platom od skoro 15 miliona evra godišnje, Martial je nepristupačan finansijama klubova Lige 1 van PSG-a, i trebalo bi da uloži napore na ovom aspektu ako želi da se vrati u rodnu zemlju. Sa svojim statusom slobodnog agenta, pred njim je dovoljno vremena da donese odluku.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.