Reakcija Monaka na sankcije Mohamedu Kamari

Monako, borba protiv homofobije: Mohamed Kamara uzima veliku cenu

Sankcija je usledila juče: Mohamed Kamara (24 godine) dobio je suspenziju od 4 utakmice. Vezni igrač, koji je sakrio logo protiv homofobije na majici tokom Monaka-Nantesa, odbio je akcije podizanja svesti koje je predložio LFP da mu se izriče kazna. Suočen sa ovom sankcijom, njegov klub AS Monako prihvatio je odluku.

„Poštovaćemo odluku komisije. Od početka je stav kluba bio veoma jasan. Podržavamo uzrok, akcije Lige. Veoma nam je žao i izvinjavamo se još jednom zbog ponašanja jednog od naših igrača. Zato u potpunosti poštujemo odluku (…). Naše unutrašnje sankcije su već izrečene. Više volimo da ih držimo u klubu. Radićemo tako da nam se to više ne desi. Liga ima više elemenata od nas da donese ovu odluku.
»
rekao je generalni direktor Monaka Tijago Skuro pred mikrofonom RMC Sport Sinoć. Ovom sankcijom od LFP-a, Mohamed Kamara će morati da propusti početak sezone u Monegaskiju i tek u septembru će se vratiti u Ligu 1.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.