PSG: Iznenađujući medijski izlazak Nasera Al-Kalaifija o post-Mbape eri

PSG: Iznenađujući medijski izlazak Nasera Al-Kalaifija o post-Mbape eri

PSG mora da se pripremi za post-Mbappé eru. Dok mnoga imena kandidata koji će ga zameniti izlaze na dnevnoj bazi – najnoviji je Rodrygo iz Real Madrida – u glavama pariskih lidera, oni žele pre svega da se oslone na jak tim, sa svemoćnim Luisom Enrikeom na čelu. U intervjuu zvaničnim medijima globusne fudbalske nagrade, gde je takođe dobio nagradu, predsednik Naser Al-Kalaifi objasnio je svoj plan za prvu sezonu bez Mbapea.

„Danas me je novinar pitao ko će biti zvezda sledeće godine, a ja sam rekao: tim. Ovo je naљa vizija, naљa strategija. Ove godine smo rekli da je trener gazda. Luis Enrike, on je šef, verujem mu i radi fantastičan posao sa nama. Čak i da smo izgubili od Njukasla (1-1, 28. novembra) i bili eliminisani u grupnoj fazi Lige šampiona, rekao bih potpuno istu stvar“.odgovorio je. Dovoljno da se pojača, da je i dalje neophodno, figura španskog trenera. To može biti i komunikaciona strategija za prozor transfera, upozoravajući druge klubove da PSG neće spuštati oko stvari.

Liga šampiona, nije cilj

Potom su ga pitali o ambicijama glavnog kluba za sledeću sezonu. I ovde su, međutim, njegove izjave malo iznenađujuće. „Znam i znao sam da smo na pravom putu. Moramo da nastavimo. Čak i sledeće godine, ako me pitaš ‘da li želiš da osvojiš Ligu šampiona’ da. Da li je to vaš cilj?“ Ne“, odgovorio je Katari. Iznenađujuće reči od kada znamo da su od dolaska QSI-ja menadžeri naporno radili na izgradnji najboljeg mogućeg odreda kako bi pokušali da idu do kraja u najprestižnijim evropskim takmičenjima.

„Hajde da uradimo najbolje, hajde da nastavimo da gradimo ono što smo započeli ove godine, da gradimo tim, ofanzivni stil koji nam se sviđa i koji nas tera da cenimo ekipu. Иak i ako izgubite. To je fudbal, ponekad izgubiš. Ali ako me pitate, „Da li ste zadovoljni svojim odlukama?“ Da, jesam.“Zakljuиio NAK. Izjave koje će verovatno nagnati ljude da pričaju…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.