Lens ima četiri imena da nasledi Francka Haisea

Stade de Rems: gotovo je za Will Still!

RC Lens će promeniti lice. Posle sezone 2023-2024 koja je pokušavala najblaže rečeno, artesijski klub je video svog generalnog direktora, šefa regrutacije, njegovog trenera i njegovo tehničko osoblje kako za nekoliko dana odlaze na tangente iz raznih razloga. Ako će klub ponovo početi na novoj osnovi pod podsticajem Džozefa Oughourliana mnogo prisutniji nego ranije sa trenutno prisutnim Žan Luisom Lekom u stručnom štabu i Dijegom Lopezom Gomezom koji je indukovan kao novi šef regrutne jedinice, treba očekivati druge pokrete, počev od verovatnog dolaska Pjera Dreosija i trenera koji će zameniti Franka Haisea.

Posle četiri sezone na klupi Lensa, 53-godišnji tehničar bi karijeru trebalo da nastavi u OGC Nici. Kako smo dan ranije obelodanili, peti u Ligi 1 i kvalifikovao se za Ligu Evropa sledeće sezone, postigao je dogovor sa rodom iz Mont Sen Aignana. Ako još uvek ništa nije zvanično, dogovor bi trebalo brzo da bude zaključen jer je glavna zainteresovana strana dobila naklonost rukovodstva Nice koji čeka zeleno svetlo od svog vlasnika INEOS-a. Istovremeno, odbor RC Lensa ne želi da gubi vreme i već nekoliko dana radi iza kulisa na pronalaženju svog dostojnog naslednika.

Četiri imena, uključujući Will Still i Bruno Genesio

Ali mi ne zamenjujemo čoveka koji je poslednjih godina bio jedan od velikih podstrekača projekta Objektiv i simbol njegovog uspeha. A zadatak obećava da će biti značajan. Da bi ostvarila svoje ciljeve, rukovodstvo RC Lensa je sastavilo kratku listu na kojoj se pojavljuju četiri imena. Među favoritima za naslednika Franka Haisea je i Will Still. U potrazi za klubom od odlaska iz Stade de Remsa početkom maja, belgijsko-britanski tehničar ima idealan profil da preuzme od svog kolege iz Lensa. Iako je u više navrata tvrdio da želi da se oficira u Engleskoj, rodom iz Braine-l’Alleuda mogao bi da se odbija brže nego što se očekivalo i nastavi karijeru u Francuskoj.

Ako je 31-godišnji tehničar u dobroj poziciji na policama francuskog vicešampiona 2023. godine, još ništa se ne radi. Pored toga, stanovnici stadiona Bolaert takođe su se usredsredili na Bruna Dženesija. Oslobođen bilo kakvog ugovora od kraja svoje avanture u Renu, francuski tehničar traži novi dom. Najavljen na neko vreme da se vrati u OL, a potom poslat u OM ili Bešiktaš, 57-godišnji trener je takođe video svoje ime u opticaju na strani OGC Nice. Prilično oklevajući u vezi projekta Nica, bivši trener Rone sada čeka idealan predlog i mogao bi povoljno da pogleda ideju da isproba eksperiment u Artoisu iako ga još uvek nisu kontaktirali donosioci odluka u Lensu. Pored dvojice prethodno pomenutih, na ovoj listi su i dva trenera čiji identiteti ostaju nepoznati. Budimo realni, početak juna obećava da će biti događajan u Artoisu i od vitalnog značaja za budućnost Sang et Ora.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.