Le Havre: Uži spisak koji će zameniti Luku Elsnera

Le Havre: Uži spisak koji će zameniti Luku Elsnera

Leto će verovatno biti događaj u Le Havru. Održavan u Ligi 1 po završetku sezone bez daha, najstariji klub se već priprema za narednu sezonu u eliti francuskog fudbala. Luka Elsner bi ovo izdanje za 2024/2025 trebalo da provede negde drugde nego u Normandiji. Slovenački tehničar otvorio je vrata odlasku i proučavaće sve puteve. Kažemo vam da 41-godišnjak ima nekoliko potencijalnih destinacija, ali više voli francuski klub.

Ova situacija naterala je predsednika Žan-Mišela Rusijea da preuzme vođstvo i predvidi odlazak svog trenera, koji je u Le Havre stigao 2022. godine. On je svom treneru dao ultimatum, objavivši da želi da ima odgovor od Luke Elsnera pre vikenda, kako bi se pripremio za sledeću sezonu. Razgovori sa Remsom počeli su danas po prvi put, ali ne postoji dogovor dva kluba, ali bi situacija mogla da bude finalizovana do ovog vikenda, navode naši izvori. Dok čeka da sazna svoju odluku, rukovodstvo Ciel et Marine paralelno radi na različitim putevima kako bi nasledilo slovenačkog tehničara.

Četiri imena u užem izboru

Prema našim informacijama, četiri imena su u užem izboru Normana za mesto trenera. Didije Digard, Zoumana Kamara, Stéphane Dumont i strani trener su dosijei koje je proučavao HAC. Prvi pomenuti dobro poznaje klub i njegove pristalice, pošto je treniran u „Cavée Verte“. Tamo je radio tri godine, pre nego što se pridružio Pari Sen Žermenu, a nekoliko godina kasnije Nici, gde je trljao ramena sa Matijem Bodmerom, sportskim direktorom HAC-a. Trenutno direktor elitne grupe u trening centru OGC Nice, Digard je nedavno diplomirao na BEPF-u. Njegovo jedino iskustvo na klupi prvog tima, sa Nice, bilo je pozitivno, sa rekordom od 12 pobeda, 8 remija i 5 poraza na 25 utakmica. Veoma blizak sa omladinom i treningom, njegov profil se posebno dopadne Normanima.

Što se tiče Zumana Kamare, on je aktuelni trener Pari Sen Žermena U19s, ali teži da zaroni i pridruži se profesionalnoj grupi. Što se tiče Stéphane Dumonta, on ima prednost što je oslobođen bilo kakvog ugovora, nakon odlaska iz Guingampa pre nekoliko dana. Ime stranog kandidata nije filtrirano, a suprotno informacijama Tim, stazu Laurent Guyot ne proučavaju direktori HAC-a. Dosije budućeg trenera se ubrzava u Le Havru, klub želi brzo da odluči da ima stabilan projekat i pripremi se za prozor letnjeg transfera.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.