Mercato: OM priprema svoje prve polaske!

Mercato: OM priprema svoje prve polaske!

„Međutim, moramo da smanjimo operativne troškove, posebno račun za plate. Naša je odgovornost da budemo dobri menadžeri. Da ne spominjem finansijski fer-plej. Bez sredstava Lige šampiona morate da radite sa duplom energijom, akcijama i da budete pametni do poslednjeg evra kako biste sastavili najkonkurentniji mogući tim“.. Tokom svoje velike medijske turneje sa Frenkom Mekortom, Pablo Longorija je bio veoma jasan: OM će investirati u prozor transfera, ali će morati i da proda.

I kako nekoliko medija otkriva, OM već zna koji igrači će spakovati kofere ovog leta. Tu je i Pape Gueje, koji će napustiti marsejski grad po završetku ugovora. Kao što je objašnjeno Relevo, vezni igrač je već našao klub. Dvadesetpetogodišnji Senegalac potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Viljarealom, gde će se ponovo sastati sa Marselinom. Bivši trener OM-a je bio taj koji je pogurao svoju upravu za dolazak igrača.

Polasci odasvud

Tu je slučaj Pol Lirola, koji i dalje pripada OM-u i koji je poslednjih sezona bio na pozajmici. Onaj koji je ove sezone bio u Frosinoneu, gde je bio prilično dobar, oživeo je sebe i zbog toga je poslednjih dana pobudio interesovanje. Kao što je naznačeno El Desmarque u Španiji, 26-godišnji full-back je veoma blizu da se pridruži Las Palmasu. Dva kluba pregovaraju o pozajmici koja bi trebalo da se ostvari narednih dana. Prema našim informacijama, Džordan Amavi, još jedan igrač koji je bio na pozajmici ove sezone, takođe bi mogao brzo da ode. Njegov učinak i gol protiv Tuluza sa Brestom probudili su neke klubove…

Što se tiče Vitinhe, italijanska štampa je nedavno objasnila da je Đenoa želeo da produži pozajmicu na jednu sezonu, umesto da direktno ostvari svoju opciju kupovine u iznosu od 25 miliona evra. Pregovori će se stoga održati sa italijanskim timom. Konačno, i nezadrživo, Hoakin Korea će se vratiti u Inter na kraju pozajmice posle veoma osrednje sezone, a argentinska štampa već govori o mogućem povratku u svoju zemlju, u River Plejat. Prozor za prenos počeće još ranije nego obično u Canebièreu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.