PSG može da strahuje od najgoreg u svom novom natezanju sa Kajlijan Mbapeom

PSG može da strahuje od najgoreg u svom novom natezanju sa Kajlijan Mbapeom

Čak i za odlazak iz PSG-a, Kajlijan Mbape je protagonista nove sapunice. Tim rekao je jutros u svom izdanju da je PSG započeo novo natezanje sa njim. Naser Al-Kalaifi nije mogao da stoji u februaru da je njegov napadač najavio svoju budućnost odlaskom na kraju sezone. Šef kluba je potom igraču dao preferencijalni tretman delimičnom zabranom. Od tada, Luis Enrike je nastavio da koristi svetskog šampiona umereno. Mbape je siguran, Špancem komanduje njegova uprava.

Zvezda će otići na kraju ugovora sa Real Madridom, bez ikakvog ugovora. PSG će napraviti ogromnu uštedu u plati, ali neće dobiti ni jedan evro u ovom potezu. Pravi uvreda za pariskog predsednika. Ovaj poslednji je ipak uspeo prošlog leta da ispregovara uklanjanje čuvenog bonusa od 80 miliona evra u zamenu za vraćanje Francuza u tim. Ako ova provera nije potpisana u oktobru kao što je prvobitno planirano, stigla je na račune igrača u februaru, neposredno nakon što je Mbape upozorio NAK na njegov odlazak.

Realan rizik za transfer prozor PSG-a

Ova radoznala odluka bila je motivisana činjenicom da bi se Real Madrid obavezao da će nadoknaditi ovu sumu, navodi al-Kalaifi u pratnji. Naravno, španski klub ne namerava da pomeri ni jednu iotu… Između Mbapeovog lažnog starta u leto 2021. i Super lige, odnosi između predsednika dva kluba su polarni. Kako je nagovestio L’Equipe, PSG pokušava da povrati ovaj novac tako što neće isplatiti plate u martu i aprilu svom najboljem strelcu. Veoma rizična odluka kao što je objašnjeno u tekstovima FIFA.

PSG ima 30 dana da to nadoknadi. U suprotnom, Kajlijan Mbape će morati da pošalje zvanično obaveštenje poslodavcu koji će ponuditi period od dve nedelje za izmirenje obaveza, prema pravilu 14 bis. Nakon ovog perioda, igrač koji je zabrinut može imati pravo da raskine ugovor. Sledeći korak išao bi još dalje, s obzirom da bi bilo neophodno da se to pitanje prosledi Komori za rešavanje sporova FIFA. Ovaj drugi može da donese odluku o raznim sankcijama kao što su upozorenje, novčana kazna ili još gore: zabrana registracije novih igrača tokom nekoliko prozora za prenos.

Moguć je niz sankcija

Sve ove sankcije su takođe kumulativne. Teško je videti da se PSG stavlja u minus u srednjoročnom periodu za takvu priču. Sa Mbapeove strane moguć je poslednji zahtev, bez obzira na ishod ove priče. Članom 17 koji se odnosi na status i transfer igrača, isplata obeštećenja je sasvim moguća. Iznos toga bi u tom periodu zavisio od nekoliko faktora kao što je to da li je novi ugovor potpisan na drugom mestu. U zavisnosti od ozbiljnosti činjenica i pored obeštećenja, igrač bi dobio između tri meseca i šestomesečnu platu. PSG zna na štam su.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.