To je rat između PSG-a i Kajlijan Mbapea!

PSŽ je hteo da to uradi unazad do Kajlijan Mbapea!

Ljubavne priče, kada se završe, vrlo često se loše završe. Dokaz, još jednom, sa Kajlijan Mbapeom i Pari Sen Žermenom. Budućnost igrača je rešena već neko vreme, pošto će potpisati sa Real Madridom. Ali između njega i njegovog budućeg bivšeg kluba, veoma je napeto, a predsednik Naser Al-Kalaifi ga ima posebno lošeg.

Tim otkriva da je, jednom kada je igrač preneo nameru da ode prošlog februara, NAK naredio delimičnu zabranu igrača, koji je ostao starter u velikim utakmicama ali je sada često zamena ili zamenjen Luisom Enrikeom. Igrač je takođe uveren da je Španac bio primoran na to iz ne-sportskih razloga.

PSG mu nije isplatio aprilsku platu

Naser Al-Kalaifi bi naredio Luisu Enrikeu da igra protiv Mbapea malo manje. Ali to nije sve. Takođe, prema pisanju medija, Mbape nije primio platu od prošlog aprila, kao ni bonus koji mu je obećan u njegovom ugovoru koji je trebalo da mu bude isplaćen u februaru. I to sa dobrim razlogom, PSŽ bi konačno platio čuveni bonus lojalnosti od 80 miliona evra igraču u februaru, razmišljajući da ubedi Real Madrid da ga plati i na neki način ga nadoknadi.

Merengues (logično) je to odbio i PSG je zbog toga pokušao da povrati ovaj novac tako što je „zaboravio“ da isplati platu igraču, pošto je ovomesečna plata kao i ovaj februarski bonus bio upravo oko 80 miliona evra, što je iznos njegovog bonusa za lojalnost. Neizbežno je da Mbape klan traži ovaj novac i PSŽ se brani objašnjenjem da igrač nije zadržao obaveze od prošlog leta. Sa strane igrača se izlaћu isti argumenti. Advokati obe strane su stoga umešani u pravnu bitku koja će se verovatno odugovlačiti…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.