OM: Pablo Longorija i Frenk Mekort dali oštre najave za prozor transfera i budućeg trenera

OM: veliki odlazak poobličava oblik unutar rukovodstva

To je velika medijska turneja koju rade Frenk Mekort i Pablo Longorija. U poslednjih nekoliko sati američki vlasnik i španski predsednik su se oglasili u nekoliko medija, jer se već pripremaju za sledeću sezonu. Neizbežno je da su dva subjekta očigledno zainteresovana za navijače kluba iz Marseja: prozor transfera, kao i ime sledećeg trenera, sada kada su glasine o prodaji saseče u korenu američkog biznismena. U dugom intervjuu za Figaro, njih dvojica su razgovarali o ove dve jake teme, pokazujući da su prilično rezervisani. Иak i ako je Mekort obeжao investicije da bi tim napredovao.

„Moja odgovornost je da osiguram da klub bude finansijski stabilan. Uložio sam više od 600 miliona dolara u klub (oko 552 miliona evra, napomena urednika). Mislim da je to pravi dokaz moje posvećenosti. Klub nema dug. Za ostalo smo spremni da napravimo nove investicije, da ubrizgamo novac u prestonicu, kako bismo poboljšali šanse za pobedu i kvalifikovali se za Evropu svake godine. Da bismo to postigli, moramo da nastavimo da povećavamo prihode. Imali smo dobre rezultate u ovoj oblasti, ali to nije dovoljno“Frenk Mekort je prvi rekao. Potom je dao pod Pablu Longoriju, koji je sa desnom rukom Mehdi Benatia, osoba odgovorna za dovođenje novih igrača u Olimpique de Marseille.

Longorija želi što pre da najavi trenera

„Budžet će biti izgrađen drugačije, to je očigledno. Moramo da budemo odgovorni. Kada ste u C1, imate mnogo veće prihode nego u Ligi Evropa, nego u Ligi Evropa konferencije… ili kada ne osporavate Evropu kao mi. Moramo da se prilagodimo, ali možemo lakše da se nosimo sa tim nego u prošlosti jer smo u velikoj meri razvili svoju imovinu i srećni smo što možemo da računamo na posvećene partnere. Međutim, moramo smanjiti operativne troškove, posebno račun za plate. Naša je odgovornost da budemo dobri menadžeri. Da ne spominjem finansijski fer-plej. Bez sredstava Lige šampiona morate da radite sa duplom energijom, akcijama i da budete pametni do poslednjeg evra kako biste sastavili najkonkurentniji mogući tim“.– objasnio je Španac. Zbog toga se upozorava Marsej: biće investicija, ali će takođe biti neophodno smanjiti račun za plate i samim tim prodati igrače sa određenom vrednošću.

Što se tiče budućeg trenera, Longorija je bila sasvim jasna. Iako je objasnio da je definisao idealan profil i rekao da želi da saopšti svoje ime što je pre moguće, nije želeo da potvrdi stazu Serđa Končeičao, što je prioritetni cilj koji smo otkrili isključivo mi. „Pričati o treneru pod ugovorom sa drugim klubom (FK Porto) bilo bi nepoštovanje. Ne bih voleo da protivnik priča o mom treneru koji je još uvek pod ugovorom“, objasnio je predsednik Olimpike de Marsej. Sve što treba da uradimo je da sačekamo.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.