Postignut dogovor između OGC Nice i Franck Haise

Postignut dogovor između OGC Nice i Franck Haise

Budućnost OGC Nice se okreće ovog utorka uveče. U potrazi za novim trenerom koji će preuzeti od Frančeska Fariolija, koji je otišao u Ajaks, Teretana je pronašla pravu kondiciju. Prema našim informacijama, klub sa Azurne obale je postigao dogovor sa Frankom Haiseom da preuzme vođstvo prvog tima sledeće sezone. Tehničar Lensa je bio omiljen od strane uprave Nice, koja je i sama čekala Ineos politiku.

„Idem prvo na odmor na zabačeno mesto, razmislite, analizirajte, videćemo šta će se desiti u klubu i videćemo u skladu sa tim“– rekao je pre nekoliko dana da bi govorio o budućnosti. Sada je skoro napisano. Skoro pošto OGC Nice još uvek mora da pronađe sporazum sa RC Lensom gde je Haise još uvek pod ugovorom do 2027. Sang et Or će verovatno iskoristiti ovo da bi imao koristi od naknade za transfer.

Haise želi da okrene stranicu

Krunisan za najboljeg trenera u Ligi 1 posle sezone 2022/2023, Franck Haise (53) je konačno pobedio Bruna Genesija u glavama uprave Nice. Na uzdržanosti u ovom slučaju od početka, ovaj drugi je bio slobodan od njegovog odlaska iz Stade Rennais prošle jeseni, a i on je bio u trci da preuzme posao. Bivši fudbaler Liona imao je prednost što je bio u direktnom kontaktu sa svojim bivšim sportskim direktorom Florijanom Morisom, čija bi budućnost trebalo da bude ispisana i na strani Nice. Međutim, nedostatak jasnoće projekta INEOS-a nije omogućio Genesiju da se dugoročno projektuje na francusku rivijeru, koja je na kraju ubrzala Haise fajl.

Stigavši u Lens u februaru 2020. godine, Haise je postigao podvig odvoženja artesijskog kluba u Ligu šampiona. Ova prošla godina bila je komplikovanija između odlaska važnih igrača (Fofana, Openda) i sportskog direktora Florenta Gisolfija, koji je otišao u Nici. Čovek koga više neće naći od kada je menadžer otišao u Romu pre nekoliko dana. I za Haise je vreme da okrene stranicu i da teretana bude njegov prioritet.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.