OL: Saudijska Arabija flertuje sa Entonijem Lopesom

OL: Saudijska Arabija flertuje sa Entonijem Lopesom

Olimpique Lyonnais ima svoju sudbinu u svojim rukama… i njegova stopala. I zaista, Rona će u nedelju ugostiti Strazbur na 34. i poslednjem meču Lige 1. Sedmi na stajalište (50 poena), Les Gones ima isti broj bodova kao Trkački klub de Lens, šesti, dok je tri boda ispred Olimpike de Marsej (47 poena, 8), koji je sinoć pao u Remsu. Lion, koji može da dobije kartu za Ligu Evropa ako pobede u finalu Kupe de Fransa 25. maja protiv PSG-a, takođe može da dobije plasman u Evropski kup ukoliko uspeju da preteknu Severnjake.

Da bi to postigli, računaće na loš rezultat Lensa, ali pre svega na sebe. Pred publikom koja ih je podržala u dobrim i lošim vremenima ove sezone, ljudi Pjera Sejdža žele da završe sa dobrom notom za poslednji izlazak na stadion Grupema. Meč koji bi trebalo da bude poslednji za nekoliko igrača u ekipi, poput Dejana Lovrena, Enrikea i Entonija Lopesa. Trenirao u Lionu, Portugalac je godinama dao sve za svoj voljeni klub. Potencijalni starter, rodom iz Givorsa je imao neregularnu sezonu. U prvom delu sezone 2023-24, kao i ostatak njegovog tima, posle toga je bio u najboljem izdanju.

Sledi Saudijska Arabija

Lopes je takođe morao da se pozabavi novom konkurencijom, koju je otelotvorio Lukas Peri. Stigavši u prozor zimskog transfera, Brazilac, koji je igrao za Botafogo, jedan od drugih klubova Džona Tekstora, igrao je ulogu zamenu. Ali ideja Rone je bila da ga nesmetano integrišemo pre nego što bude istaknutiji sledeće godine. Ovo je dovoljno da se izvrši pritisak na Entonija Lopesa, koji je video druge. Posebno se sećamo dolaska Ciprian Tatarusanua. Rumunski golman koga je regrutovao Juninho morao je da se takmiči sa Portugalca, koji je konačno zadržao svoje mesto broj 1. Ali ovog puta, OL bi mogao da okrene stranicu o Lopesu. Na kraju ugovora u junu 2025. godine, 33-godišnjak neće biti zadržan ovog leta.

Prema našim informacijama, dobio je zeleno svetlo od kluba da ode i razgovara sa drugim klubovima. Štaviše, ima dodire u Zalivu, tačnije u Saudijskoj Arabiji, rečeno nam je. Liga koja ga stoga gleda. Međutim, ostaje da se vidi da li će Entoni Lopes, koji još uvek ima nekoliko dobrih godina pred sobom i koji još uvek može da pruži usluge klubovima u Evropi, biti spreman da zaroni. Još uvek ima vremena da prouči ovu opciju, kao i sve ostale koje će mu biti na raspolaganju u narednim nedeljama. U međuvremenu, on i dalje ima jednu ili dve utakmice (ako bude starter u Kupe de Fransu, napomena urednika) da igra sa OL, kako bi mogao da se oprosti u nedelju na stadionu Grupe.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.