Jérémy Doku i još 3 igrača osuđuju UNFP

Jérémy Doku i još 3 igrača osuđuju UNFP

Otkrovenje Premijer lige ove sezone, nije bilo na fudbalskom terenu da je Jérémy Doku juče napravio sebi ime. Bivši igrač Rena (2020-2023), zajedno sa još trojicom igrača, dobio je svoju pravnu bitku posle spora protiv UNFP. Igrači su optužili sindikat igrača za kršenje njihovih prava na imidž. Za njih UNFP nije bila transparentna u korišćenju sredstava koja je doneo Panini, ali su se takođe usprotivili tome da se njihov kolektivni imidž koristi bez nadoknade.

Jérémy Doku, aktuelni igrač Mančester junajteda, Jérémy Pied (šampion Francuske sa Lilom 2021), Bruno Ecuele Manga (odbrambeni igrač Niort-a i bivši igrač Lorijena) i Vinsent Besat (bivši igrač Nanta i Kaena), smatraju da UNFP nije legitiman da koristi i plasira svoj imidž. Sud je juče doneo odluku u njihovu korist i smatrao da UNFP nije pružio dokaz da je njena komercijalna podružnica, vezana ugovorom sa kompanijom Panini, vlasnik prava igrača na imidž. „Iznosi odštete koje moramo da platimo su izuzetno mali, s obzirom da su igrači tražili stotine hiljada evra i te sume konačno iznose 6500 evra, ili između 1000 i 2000 po igraču“, rekao je Emanuel Ronco, advokat UNFP- a, da AFP.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.