OM: jedan fijasko previše

OM: jedan fijasko previše

OM se verovatno oprostio od Evropskog kupa za sledeću godinu. Ponovo poražen juče (1-0), ovoga puta u Remsu za koga nije ostalo ništa da igra na kraju sezone, ovaj olimpijski klub je još jednom istakao svoje granice u ovoj sezoni 2023/2024 koja je bila bolna od početka do kraja. Kao što je često slučaj, skoro uvek čak i daleko od kuće, Marsej je promašio bod. Uoči ovog 34. i poslednjeg meča Lige 1, zaostaju 8, tri boda zaostatka za OL-om i Lensom.

Oni više nemaju svoju sudbinu u svojim rukama da sledeće godine budu Evropljani. Oni će u nedelju morati da pobede u Le Havru, što je već mali podvig za ovaj tim 17. daleko od kuće (samo 2 pobede ove sezone u ligi daleko od kuće), a nadaju se i iskliznućima Lensa i Liona koji su, odnosno domaćin Monpelje i Strazbur. Treneri se menjaju (4 različita ove sezone) ali problemi ostaju. Još jednom, uzbuđenje je bilo ono što je osvojilo olimpijske redove.

Kondogbia potonula sa ostalim rukovodiocima

„Još jednom, tim nije bio do OM-a daleko od kuće, to će trajati pre mene, sa mnom… To je isto, neshvatljivo, imamo muda da vodimo, da izjednačimo, stvari koje mogu da promene igru… i nikada se ne potrudimo“ rekao je Gasset posle meča, koji više ne veruje u kontinentalnu sudbinu. „Morali smo da obavimo posao, a nismo. To je razočaranje, a ne bes, voleo bih da napustim Marsej u Kupu Evrope, završim na 6. mestu, eto prilike. Ne mogu da razumem zašto su ljudi koji ne igraju ništa pred nama agresivniji od nas.“

Bes koliko i razočaranje moglo se videti na licima igrača juče posle poslednjeg zvižduka. Marsej nikada nije postojao na ovom meču u Auguste-Delauneu. Bolestan nekoliko dana, Aubameyang nikada nije uspeo da napravi nikakvu težinu, kao ni Kondogbija, simbol novog brodoloma njegovog tima juče. Kapetan je izgledao potpuno preplavljen jučerašnjim događajima. Pateći pod pritiskom protivnika, bio je ošamućen mnogo pokretnijim i preduzimljivijim Munetsijem. La Provansa naneo ubod 1,5 na njega, Tim dao sam mu 2.

Balerdi: „To je odraz cele naše sezone“

Svi menadћeri su propustili. OM nije mogao da se nada šta u ovim uslovima, jer su već bili na granici već nekoliko nedelja. „Nema izgovora, krivci nisu različiti treneri, već mi, igrači koji nisu bili dorasli zadatku“– rekao je posebno zauzet Pau Lopez u sredu uveče. „Navijači i klub zaslužuju bolje– rekao je Balerdi. To je odraz cele naše sezone. Uradili smo nešto… Sada moramo da pobedimo u poslednjoj utakmici, samo zbog našeg samopouzdanja. I biće gotovo.“ Rasteretiće sve.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.