PSG oborio rekord Lige 1 poena

Liga 1: PSG se vraća na pobedničke načine i razbija C1 snove OGC Nice!

S tim što je titula šampiona Francuske već zagledana, PSG sada napada rekorde. Posle jučerašnje pobede u Nici (1-2), klub iz prestonice je prestigao broj osvojen bodova od kuće u Ligi 1 u sezoni od 18 timova. Sa 40 bodova daleko od kuće ove sezone (12 pobeda, 4 remija), Parižani su izjednačili rekord Sent-Etjena (1969-1970), ako računamo pobedu od tri poena.

Parižani će od nedelje moći sami da drže ovaj rekord ako ne izgube u Mecu. PSŽ je već bio rekorder po broju osvojenih bodova daleko od kuće u Ligi 1. Bilo je to tokom istorijske sezone 2015-2016, sa 48 stečenih poena na 19 utakmica.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.