OM: ogroman rant Leonarda Balerdija i Žan-Luja Gaseta

OM: ogroman rant Leonarda Balerdija i Žan-Luja Gaseta

Težak udarac. Olimpique de Marseille je večeras imao priliku da zauzme šesto mesto na tabeli Lige 1. Da bi to postigli, morali su da pobede ekipu Remsa za koju nije ostalo ništa da igra. Pa, Fokanci su promašili, i izgubili 1:0, ostavljajući prilično katastrofalnu sliku u tom procesu. Dovoljno da se oprostimo od Evrope, makar i matematički, podvig je i dalje moguć. Oni će ovog vikenda morati da pobede u Le Havru, dok se nadaju porazu za RC Lens i Olimpique Lyonnais.

Neizbežno, igrači su bili razočarani. „Nema objašnjenja, nismo dorasli zadatku, ne znam… Navijači i klub zaslužuju mnogo bolje. To je kao cela naša sezona, moramo to da prihvatimo. Jesmo. Iz samoljublja, moramo da pobedimo u poslednjem meču., prvi je rekao Leonardo Balerdi, koji je večeras bio jedan od najboljih Marseljeza, pred kamerama Premium.

Strašno razočarenje

Veliki rant od Argentinca, i Žan-Luj Gasset je takođe pustio na konferenciji za štampu. „Ponovo nismo dorasli zadatku. Imamo muda da vodimo, da izjednačimo, nema te agresivnosti da dođemo do rezultata koji otvara vrata Evrope. Imam osećaj stida, iskreno sam mislio da smo poslednja dva dana sposobni, ali kada imate tako efikasnost, kada ne pobedite ni u jednom duelu, istorija se ponavlja… »– objasnio je trener Marseja, kome je verovatno ostala samo jedna utakmica na klupi.

„Došlo je do užasnog razočarenja. Iskreno, verovao sam u to, rekao sam sebi da tokom dve utakmice možemo da se potrudimo. Ali, nažalost, Olimpique de Marseille ove godine… Bila je ovo veoma teška godina za sve… Nikada sebi nismo dali priliku da nastavimo dalje, to je već dva meseca, to je neshvatljivo. Razočaran sam jer bih voleo da napustim Marsej u Kupu Evrope. Ne mogu da razumem zašto su ljudi koji ne igraju ništa pred nama agresivniji od nas. Rekao bih predsedniku ljude koji zaslužuju da ostanu u OM- u.dodao iskusnog trenera. Pau Lopez, golman Marseja, takođe je bio prilično kritičan: „To je sve što zaslužujemo! Ne zaslužujemo ništa ove sezone. Čim smo imali priliku da uradimo nešto, propustili smo. Na terenu mnogo toga nedostaje. Izgledalo je kao da su oni ti koji igraju za Evropu… a mi ništa“. Poruka je prošla…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.